07 March 2009

PPSMI BUKTI KERAJAAN MENGKHIANATI MELAYU!

Hari ini berlangsung peristiwa bersejarah dalam negara. Keranda 152 diusung kembali setelah 44 tahun berlalu. Himpunan yang berlangsung hari ini menghimpunkan ribuan rakyat yang cintakan kedaulatan bahasa kebangsaan agar kembali dimarbatkan.

Tetapi kerajaan BN yang diterajui oleh Umno yang kononnya membela Melayu ternyata hipokrit dan bersikap talam dua muka! Rakyat yang ingin membela dan menjunjung bahasa kebangsaan 'dihadiahkan' dengan semburan air kimia dan gas pemedih mata sebagai menghargai perjuangan mereka untuk mendaulatkan bahasa.

Tidak malukah pemimpin Umno yang pastinya Melayu yang masih mempertahankan PPSMI? Walhal dalam masa yang sama hari ini terdapat wakil NGO Cina dan India yang turut sama membantah PPSMI?

Apa lagi yang ingin dipertahankan oleh kerajaan dalam PPSMI? Usahlah berlakon lagi mengatakan penguasaan anak Melayu dalam Matematik dan sains meningkat dalam UPSR dan PMR. Cabaran saya dan pelbagai pihak agar Kementerian Pelajaran mengumumkan markah lulus untuk kedua-dua subjek dalam peperiksaan UPSR dan PMR masih belum mendapat sebarang respon.

Kepada semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam membantah PPSMI tahniah dan syabas diucapkan. Teruskan usaha dan perjuangan kalian!

8 comments:

Anonymous said...

APA APA JER LAH...

SEPANJANG MASA KERAJAAN JER YANG SALAH.

kasutlama said...

YANG PR PI NAYA PAK2 DAN MAK2 TU BUAT APA?.
APASAL PROVO GUNAKAN DIORANG?

MANA PI PEMIMPIN BESAR PR?.
SAH..,NAYA DIORANG KENA AIR GATAL DARI POLIS.

TAPI PEMIMPIN DOK LEPAK DALAM HOTEL. APA KES?????

jazrul said...

aku tahu siapa yang salah

malaysia seo

fauzi said...

orang yang buat salah saja yang tahu dia buat salah


malaysia web design

fauzi said...

tuhan nampak apa yang kita buat

web design

fauzi said...

kerana tuhan maha mengatahui

malaysia web design

jazrul said...

yuhan melihat segalanya

hydrant system

jazrul said...

tuhan yang mentabir alam ini
malaysia web design