04 July 2009

PEMUDA SAMSENG KETUA RASUAH...


Kemaraan dan sokongan yang semakin mantap kepada Pakatan Rakyat di Melaka menyebabkan Umno di Melaka semakin hilang arah dengan bertindak samseng terhadap aktiviti yang dijalankan oleh Pakatan Rakyat di Melaka.

Tindakan memaki hamun, menendang serta menggunakan senjata bahaya seperti cota dan buku lima membayangkan Umno melalui tindakan Pemuda Bahagian Bukit Katil cukup terdesak dengan sokongan orang ramai yang ditunjukkan kepada Pakatan Rakyat. Layarilah laman SPR, Umno di Parlimen Bukit Katil nyaris-nyaris tersungkur dalam pilihanraya umum lalu dengan menang majoriti yang sangat kecil.

Adakah Pemuda Umno Bukit Katil bertindak secara bersendirian tanpa arahan dan restu dari sesiapa? Atau tindakan Pemuda Umno Bukit Katil sengaja dirancang untuk menjatuhkan imej ketua bahagiannya di situ? Siapa Ketua Bahagiannya?


Jadi saya tak peliklah, kalau pemuda Bahagian Bukit Katil bertindak samseng dan kurang ajar kerana siapa yang tak kenal ketua Bahagiannya di situ. Terang-terang terlibat dengan rasuah tetapi diselamatkan oleh kerajaan 1Malaysia: samseng diutamakan, rasuah dibiarkan...Mungkin tindakan ini satu tindakan terdesak berikutan berita bertiup kencang bahawa kertas siasatan pendakwaan sedang disiapkan oleh SPRM untuk membuat pendakwaan di mahkamah. Malah bukan sesuatu yang menjadi rahsia lagi bahawa rakyat Melaka semakin meyakini bahawa mereka bakal mendapat ketua menteri baru tidak lama lagi.

Apa-apapun saya mengucapkan tahniah kepada Pemuda Umno Bukit Katil kerana tindakan tidak bertamadun dan biadab mereka sekurang-kurangnya telah membuktikan bahawa kerjasama dan hubungan di antara PAS dan DAP di Melaka bertambah erat ekoran serangan ala samseng tersebut walaupun terdapat sedikit masalah di Kedah.
Gambar pimpinan Pas dan DAP Melaka selepas sidang akhbar bersama di Pejabat DAP Melaka semalam selepas membuat 8 laporan polis.

No comments: