11 March 2010

ISU DEBAT ZULKIFLI NORDIN-KHALID SAMAD : HANYA BUDAK HINGUSAN YANG TAKUT BERDEBAT

Kalau tak silap saya sudah dua tiga hari YB Khalid Samad ahli parlimen Shah Alam mencabar YB Zulkifli Nordin untuk berdebat isu kalimah Allah. Isu yang mencetuskan konflik mereka berdua sehingga membawa kepada pemecatan Zulkifli Nordin dari PKR.


Tetapi sehingga hari ini belum terdengar sebarang jawapan dari Zulkifli Nordin yang cukup lantang di depan media sehari dua ini. Sebelum ini pelbagai istilah diberi kepada pemimpin Pakatan Rakyat dari anak firaun sehinggalah ke budak hingusan semua terpacul dari mulut beliau. Beliau sebelum ini cuba menggambarkan bahawa dirinya seorang yang berprinsip dan tidak akan menggadaikan prinsipnya. Jadi gelanggang debat adalah medan yang terbaik untuk membuktikan keberanian dan prinsip yang dipertahankan.

Sudah pasti ramai yang menunggu kehadiran dan jawapan beliau dalam sesi debat nanti. Kita tunggu adakah beliau bersedia berdebat atau sebaliknya. Bagi saya hanya budak hingusan sahaja yang tidak berani berdepan dan berdebat di depan khalayak ramai.

2 comments:

Samdol said...

Malaun Zul Nordin ni hanya berani dibelakang aje atau berani menulis di blog dia aje...dia juga tak akan berani berhadapan dengan pengundi dia di kulim.....rakyat Malaysia makin tahu dengan perangai huduh dia sekarang yang sebelum ini di tutup dengan temberang dia....kupang tenbaga la dia lepas ni....kahkahkah

Tuk Ketuo said...

Menyalak macam anjing pun tak guno orang dah cabar tu apo laie bukak la seluar tunjuk jantan jangan jadi bangang zul.