19 March 2010

UMNO PERLU LEBIH RAMAI LAGI ORANG MACAM ZAHRAIN

Sehari dua ini ahli parlimen 'bebas' Bayan Baru Zaharain Mohamed Hashim mendapat publisiti meluas dalam media pro Umno-BN. Bagi Umno-BN kini adalah masa untuk bertepuk tangan bersorak gembira apabila Zahrain menyerang peribadi Dato Seri Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat.

Bagi saya makin banyak ucapan yang keluar dari mulut Zahrain makin banyak kisah dongeng yang diceritakan. Biasanya hanya budak-budak yang belum akil baligh yang suka cerita-cerita macam ini. Kalau cerita ini keluar dari mulut ahli politik maka bermakna ahli politik berkenaan belum aqil baligh dari segi politiknya.

Satu persatu pekung, tembelang dan temberang Zahrain terdedah. Dari syarikat RM 2 memohon projek bernilai ratusan juta sehinggalah dari surat kepada kepada YAB Lim Guang Eng yang dituduhnya anti Melayu yang menampakkan betapa kemaruk dan rakusnya inginkan gelaran Datuk.

Terkini dalam usahanya untuk mendapat publisiti murahan mendedahkan nama ahli parlimen Umno-BN yang dikatakan akan melompat pada 16 September lalu turut menikam diri apabila dinafikan oleh Tengku Razeligh salah seorang nama yang dikaitkannya.

Bagi saya Umno memerlukan lebih ramai ahli politik yang kaki temberang seperti Zahrain supaya lebih cepat riwayat Umno ditamatkan dalam pilihanraya umum akan datang.Biarlah Umno dipenuhi dengan tokoh kitar semula yang diselubungi dengan pelbagai skandal dan tingkah laku tidak bermoral.

2 comments:

Anonymous said...

Zahrain kena dapat 'confidence'PM dan MPs BN dulu sebelum masuk UMNO. Meluahkan 'keburukkan pemimpin2 Pakatan' merupakan cara terbaik kepadanya. Semua MPs BN seronok dengan cerita2nya tu...jadi sekarang dia dah terkenal dalam Parlimen bolihlah diterima olih BN. Dia pandai cari makan PM. Ezam pun cuba taktik yang sama semasa kempen diPermatang Pauh tapi tak laku kerana bukan MP!

Tan Loo Ley said...

Biarkan dia bercakap banyak-banyak....kalau kita faham bahawa semakin banyak berkata-kata semakin banyaklah kita berbohong......