22 April 2010

MENGAPA UMNO-BN CUKUP GERUN JIKA ZAID MENANG?

Sehingga hari ini Umno-BN seperti hilang arah dan pertimbangan berhadapan dengan Datuk Zaid Ibrahim di Hulu Selangor. Mereka tidak boleh menerima kekalahan di Hulu Selangor. Kekalahan di Hulu Selangor akan menjadi mala petaka besar kepada Umno-BN dan kerajaan 1Malaysia dan bakal membawa reformasi besar senario politik dalam negara.

Kekalahan di Hulu Selangor lebih perit untuk dihadapi dan diterima oleh Umno-BN berbanding kekalahan dalam pilihanraya kecil lain pasca pilihanraya umum lalu termasuk kekalahan dalam pilihanraya kecil di Permatang Pauh.

Ini kerana kekalahan di Hulu Selangor bermakna dengan sendirinya 1Malaysia gagal. Bermakna rakyat mengakui dan menerima bahawa 1Malaysia diresapi oleh pengaruh Yahudi seperti yang didedahkan di parlimen dan rakyat di Hulu Selangor oleh Dato Seri Anwar Ibrahim dan pimpinan Pakatan Rakyat.

Ini juga bermakna kerana orang Melayu dan umat Islam di negara ini cukup sensitif dengan isu kekejaman dan kezaliman golongan Yahudi dan kuncu-kuncunya. Maka sesiapa yang menjalin hubungan dan kerjasama dengan yahudi pasti akan menerima bala dan musibah.

Kemenangan Zaid Ibrahim juga amat ditakuti kerana ini akan menilai sejauh mana rakyat Hulu Selangor khasnya dan rakyat Malaysia amnya termakan dengan terpengaruh dengan cerita Liwat 2 yang sedang rancak dibicarakan di mahkamah.

Di samping itu kemenangan Zaid Ibrahim juga akan memberi mesej yang cukup jelas bahawa isu wakil rakyat lompat parti tidak memberi kesan kepada sokongan rakyat kepada Pakatan Rakyat. Sekaligus akan memberi isyarat kepada wakil rakyat yang telah melompat parti atau memasang niat untuk melompat agar membatalkan hasrat mereka. Kecualilah wakil rakyat berkenaan memang tidak mempunyai akal dan perasaan serta telah gelap mata dengan pelbagai tawaran dan ganjaran.

Bagi saya, kemenangan Zaid juga bakal merencatkan hasrat Umno-BN untuk terus menggunakan serangan peribadi khususnya kepada Anwar Ibrahim dalam pilihanraya akan datang. Kalau dilihat perkembangan terbaru di Hulu Selangor,Umno-BN cukup menggila melancarkan serangan peribadi untuk membunuh karektor Zaid Ibrahim di kalangan rakyat dan pengundi di Hulu Selangor.

Justeru itu saya tidak hairan dan pelik melihat Perdana Menteri 1Malaysia sendiri terpaksa turun berkempen habis-habisan di Hulu Selangor walaupun masih kepenatan baru pulang dari luar negeri. Amat jarang berlaku dalam pilihanraya kecil Perdana Menteri terpaksa turun berkempen untuk memenangkan calon BN.

Jika PM tidak berhabis-habisan di Hulu Selangor bermakna Umno-BN akan 'habis' dalam pilihanraya umum akan datang...

No comments: