05 March 2011

DUA ORANG PELAJAR SEKOLAH MENENGAH AGAMA MELAKA MURTAD!

Maklumat yang saya terima semalam dua orang bekas pelajar Sekolah Menengah Agama Sharifah Rodziah di Telok Mas Melaka yang merupakan salah sebuah sekolah kluster dan sekolah agama terkenal di sini digemparkan dengan dua orang pelajar asrama sekolah berkenaan yang murtad memeluk agama kristian.

Walau bagaimanapun kedua-dua pelajar sekolah agama itu yang kini berada di tingkatan lima telah disingkirkan daripada asrama dan sekolah agama berkenaan dan kini bersekolah di salah sebuah sekolah terkenal di bandaraya Melaka.

Apa yang lebih dikesalkan, pihak sekolah seperti lepas tangan daripada menangani kes murtad berkenaan. Apa pula peranan Majlis Agama Islam Melaka yang dipengerusikan oleh Ketua Menteri Melaka, Dato Seri Muhd Ali Rustam bagi menyelamatkan akidah pelajar berkenaan?

Apakah Ali Rustam lebih sibuk serta berbangga dengan Sekolah Harapan (sekolah budak mengandung) dan menjadikan Melaka sebagai pusat filem Bollywood daripada isu murtad ini? Dalam hal ini Ali Rustam selaku Ketua Menteri tidak boleh lepas tangan kerana selama ini beliau bertanggungjawab bersetuju dengan program yang melalaikan golongan muda di negeri ini.

Lihatlah sahaja kempen di Merlimau, penyebaran gambar lucah menghina ulama, tarian seksi untuk meraih undi. Siapa di sebalik kempen yang tidak bertamadun ini?Malah Ali Rustam lebih sibuk dan beria-ia hendak menjadikan Melaka lokasi perkampungan artis dan Melaka sebagai pusat filem Bollywood dan menjemput Datuk Shah Rukh Khan membuat filem di sini. Tidak lain dan tidak bukan program seumpama ini boleh melalaikan dan menyuburkan budaya tidak sihat di kalangan muda mudi serta boleh menyumbang kepada gejala murtad berluasa.

17 comments:

.: lalala :. said...

betul ke? -,-

angkasanuri said...

Lala..betul..pelajar berkenaan sekarang bersekolah di SMK Tinggi Perempuan Melaka

Anonymous said...

form 5 skang ke?macam tau2 je...

Anonymous said...

ye ye je . jgn berita ni sbnrnye FITNAH sudah .

eLLYshariNA said...

salam alaik,,,apa bende la ni????
betol nth tidak ni>>>

eLLYshariNA said...

salam alaik,,,apa bnde la ni??? betol nth tidak,,,,,bukti???

aRa sYamiRa aSyikin said...

assalamualaikum....bole p'cy ke cite2 cmni?? lg plak,,, overall of the post keep telling bout da political issue....

Anonymous said...

xtakot dose mmfitnah ?

lola said...

sape yg wt cite ni??ska hati je

angkasanuri said...

Kalau nak nama pun boleh...boleh siasat...saya ada bukti. Ulang lagi sekali bukti sahih!

Anonymous said...

kalo cmtu, tnjuk ler bukti, ni men bg cte tergantung je, bg full2 bole tak?

Anonymous said...

oke....aku tanye cekgu2...

angkasanuri said...

Cara menyoal pun saya tahu SB punya kerja...

Anonymous said...

bagi la bukti yg 'sahih' tu.. tunjuk full kalau betul.. emm, u noe what? i'm wondering smthing... kalau betul pn, knp mara2 ali rustam dlm blog je?? knp tak msukkn dlm newspaper ke, masuk dlm aduan rakyat ke....ni stkt dlm blog, ali rustam tak pasan kot...

angkasanuri said...

Maklumat terkini :kes ini sedang disiasat oleh JAIM atas arahan Jabatan Ketua Menteri Melaka. Tunggu je lah..

hafeezah said...

wow komen org lain approve.komen kami sharodzian dianak tirikan. kata konsep adil

hafeezah said...

maaf baru perasan komen saudari di blog sy.