27 January 2009

PEWARIS NASIHATKAN SAMY VELLU JANGAN KASI ORANG INDIA DEMONTRASI?!?

Macam biasa je dengar nama Pewaris ni. Kat Mana ye? Emmm...Baru ingat.... Pewaris (Majlis Pemuafakatan Ummah) yang melakukan beberapa siri demontrasi di antaranya suruh kekalkan kuasa Melayu, pertahankan DEB dan minta kerajaan kekalkan ISA. Terkini Pewaris dilihat begitu bersemangat dalam berdemontrasi dalam isu babi di Melaka.

Ada jugalah dengar nama Pewaris dalam isu Palestin, itu saya sokong 100%.

Tetapi kenapa menarik sangat dengan Pewaris?Malah ada kawan-kawan komen apa pasal macam marah kat Pewaris? Tak marah tapi kadang-kadang agak loya dengan sikap yang ditunjukkan oleh Pewaris.

Hari ini Pewaris dalam satu kenyataan meminta agar Presiden MIC, Datuk Samy Vellu nasihat kat orang India supaya jangan demontrasi dan jangan mainkan isu perkauman dalam kematian dan pengekebumian A.Kugan esok.

Timbalan Pengerusi II Pewaris, Rahimuddin Md Harun berkata, ini perlu bagi membuktikan bahawa Samy Vellu serta dua Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Senator T. Murugiah dan Datuk K. Devamany, merupakan pemimpin yang peka dengan sensitiviti perkauman di negara ini.

“Mereka perlu membuat pengisytiharan itu kepada masyarakat India agar tidak berkumpul beramai-ramai atau berarak sehingga menimbulkan huru-hara pada majlis pengebumian mendiang esok,” katanya kepada pemberita di sini hari ini

Pewaris nak nasihatkan orang lain tak berdemontrasi dan jangan mainkan isu perkauman??? Soalan saya siapa yang bermain dengan api perkauman? Siapa yang berdemontrasi dalam isu babi yang sengaja mengapi-apikan orang Melayu agar seperti membenci dan memusuhi orang Cina?Saya tak kata demontrasi tak boleh, tapi dalam bab isu perkauman dan nasihatkan orang lain Pewaris kena tengok diri sendiri dulu.

No comments: