10 February 2009

APA PULA SELEPAS INI?

Perak telah pun dirampas secara haram. Adun Selambau pula telah meletak jawatan kerana tidak tahan dengan pelbagai ugutan dan umpanan rasuah untuk menyertai BN.

Hari ini dilaporkan di Selangor dan beberapa tempat di negara ini akhbar Harakah dan Keadilan dirampas oleh KDN di bawah arahan Hamid Albar.

Puak-puak pengampu dalam Umno terus mendesak agar MB Perak yang sah ditahan bawah ISA serta gelaran Dato Seri ditarik balik.

Menyaksikan gelagat Umno dan BN menjadi bukti bahawa mereka sebenarnya yang terdesak dan tertekan. Tindakan merampas Perak telah meningkatkan kebencian orang ramai kepada Umno.

Pilihanraya kecil di Bukit Gantang dan Bukit Selambau begitu menggerunkan Umno kerana mereka menyedari rakyat akan memberi pengajaran kepada Umno yang memperalatkan raja serta menggunakan taktik ugutan dan rasuah untuk berkuasa.

Takdir Allah yang begitu hebat, siapa sangka pilihanraya kecil akan berlaku di Bukit Gantang. Dun Changkat Jering yang adunnya belot dan dikaitkan dengan pelbagai skandal rasuah terletak dalam parlimen Bukit Gantang.

Saya begitu optimis pilihanraya Bukit Gantang bukan pilihanraya kecil terakhir di Perak pada tahun ini.

Apa lagi yang Umno mampu lakukan selepas ini? Apa pula tindakan Najib selepas ini?

No comments: