28 March 2009

NAJIB: LALUAN MASIH BERLIKU!

Dato' Seri Najib Tun Razak mengakui terharu bahawa beliau diberi laluan mudah untuk menjadi Presiden Umno dan Perdana Menteri.

"Saya tahu bukan senang untuk melepaskan jawatan sebagai Perdana Menteri, hendak melepaskan jawatan Ketua Bahagian pun susah...hendak lepaskan jawatan Ketua Cawangan pun susah, inikan pula jawatan tertinggi dalam parti dan kerajaan,” katanya dalam ucapan penerimaan jawatan sebagai Presiden Umno pada Persidangan Agung Umno 2008 di sini, hari ini.

Ehh..ye pun sabar le dulu...majlis angkat sumpah sebagai PM pun belum tentu tarikhnya lagi. Pak Lah baru nak mengadap Agong untuk mohon perkenan khabarnya untuk meletak jawatan sebagai PM 2 April minggu depan.

Katakanlah DYMM Agong tidak perkenan Najib sebagai bakal PM , macam mana?

Dikhabarkan Syeikh Mahmud ulama terkenal dari Kuala Langat Selangor sekarang berada di Terangganu untuk mengadap DYMM Agong sebagai usaha terakhir dan misi khas untuk memastikan Najib tidak dipilih sebagai PM.

Saya tak tahulah perasaan dan pandangan orang lain, tetapi saya sebagai rakyat Malaysia merasa malu dengan pendedahan pelbagai media antarabangsa yang mengaitkan bakal PM terlibat dengan pembunuhan yang begitu sadis dan kejam melibatkan warga Monggolia, Altantuya Sharibu.

Dalam perwakilan dan pemerhati Umno bertepuk bersorak dengan presiden mereka yang baru yang dicanang bakal PM, di bahagian dan pelusuk dunia masyarakat seantero dunia sedang memerhati dan menggelakkan kita kerana bakal diterajui pemimpin yang diselubungi kontroversi dan skandal.

Laluan yang dianggap mudah oleh Najib masih berliku, bukan sahaja masyarakat dunia sedang menilai, rakyat di negara ini akan menghukum dan membuat keputusan dalam Pilihanraya Umum ke 13 nanti. PRK di dua bukit dan satu batang nanti Insyaallah merupakan mukadimah dan manifestasi isyarat penolakan rakyat kepada regim baru pemimpin Umno dan kerajaan yang diterajui oleh Najib.

No comments: