19 May 2009

KHIR TOYO BOLEH GUNA KAEDAH DI DUN PERAK


Seolah-olah ingin mencabar kuasa kerajaan Pakatan Rakyat di Dun Selangor, Ketua Pembangkang Dun Selangor Dato Seri Dr. Mohd Khir Toyo yang enggan menghadiri siasatan Jawatankuasa Hak dan Keistimewaan Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor akhirnya digantung daripada menghadiri sidang dun selama setahun.

Walau bagaimanapun Khir Toyo masih berpeluang menghadiri sidang Dun jika membawa kes berkenaan ke mahkamah untuk mencabar keputusan yang dibuat seperti yang dilakukan oleh Gobind Singh Deo yang mencabar kes penggantungannya selama setahun oleh Speaker Dewan Rakyat.

Khir Toyo boleh juga mengambil tindakan berdegil dengan tetap menghadiri sidang Dun Selangor akan datang seperti yang dilakukan oleh Datuk Zambry Abdul Kadir yang melanggar arahan speaker S. Sivakumar yang menggantung beliau untuk menunggu sehingga diheret keluar dari sidang Dun. Mungkin Khir Toyo juga boleh memanggil sidang tergempar Dun dengan menjemput G. Ganesan sebagai speaker untuk mengheret speaker Selangor sekarang Teng Chang Kim untuk melakukan rampasan kuasa di Selangor pula.

1 comment:

chodot said...

Wak karto ini betul la... geli betul..Rakyat selangor sebetol nya dah meluat menyampah menyinga dengan Wak karto ni.. balik kampung la wak pergi jaga lembu..