10 January 2010

PRORAM UMNO JUARA RAKYAT TAK DAPAT SAMBUTAN?

Kerusi yang masih banyak yang kosong

Semalam Program Umno Juara Rakyat dilancarkan oleh presidennya. Mendengar nama program sahaja sudah cukup menggambarkan bahawa hari ini Umno bukan lagi juara rakyat. Bila program nak jadi juara dilancarkan bermakna Umno tahu bahawa sebelum ini mereka tewas dalam memenangi hati rakyat. Petunjuknya mudah PRU ke 12 dan kekalahan dalam lima pilihanraya kecil pasca PRU ke 12 membuktikan Umno hanya menunggu masa untuk berkubur.

Umno kelihatan cukup terdesak untuk menambat hati rakyat dalam masa yang semakin singkat menjelang PRU ke 13. Proram 1 Malaysia dilihat masih gagal memikat hati rakyat yang lebih kepada retorik. Walaupun program 1Malaysia jenama baru kerajaan tetapi hakikatnya ia merupakan program untuk meneruskan survival Umno pada masa akan datang. Jika 1Malaysia dah berjaya apa perlu lagi melancarkan program baru Umno Juara Rakyat.

Malang terus menimpa Umno yang masih terkial-kial mengembalikan sokongan orang Melayu. Setelah isu kalimah Allah dimanipulasikan tetapi rakyat tetap sedar watak sebenar Umno. Program yang dilancarkan semalam pula tidak menampakkan Umno Juara Rakyat tetapi lebih kepada kempen politik untuk menghadapi pilihanraya. Tetapi program yang dirancang turut dikatakan gagal menarik kehadiran orang ramai. Banyak kerusi yang kosong walaupun kerahan dibuat....Mungkin selepas ini Umno kena mewajibkan budak-budak sekolah dan kakitangan kerajaan seperti kebiasaannya.Saya yakin kerusi bukan sahaja penuh tetapi orang ramai akan melimpah. Lebih-lebih lagi bila dapat nasi lemak sebungkus, air mineral sebotol dan dapat naik bas percuma.

1 comment:

Anonymous said...

Tgk Gak kat TV smlm. Tg npk ramai wanita UMNO je. Adalah org tetua sket.Mungkin JKKK Persekutuan. Debgarnya najib baki peruntukan utk baiki flat bukit beruntung. Sah kontraktor UMNO yg wat. Akhirnya peruntukan TAK KEMANA FLAT TETAP MCM TU JUGA.