10 January 2010

SERANGAN GEREJA BUKAN KERJA ORANG PANGKAT RENDAH

Jika kehilangan enjin pesawat pemintas F5E milik TUDM dikaitkan dengan askar pangkat rendah, saya berangggapan serangan ke atas gereja bukan dilakukan orang pangkat rendah. Pangkat tidak merujuk kepada atau polis semata-mata kerana boleh jadi ia melibatkan samseng, tokoh politik atau boleh jadi juga orang yang cukup berpengaruh dalam negara.

Saya tidak mahu tunding jari secara khusus, tetapi serangan bersiri keatas gereja menunjukkan satu konspirasi dan tindakan yang terancang untuk menimbulkan suasana panik dan kelam kabut dalam negara.

Jika sebuah dua gereja yang diserang kita boleh kata ia tindakan budak-budak nakal tetapi apabila serangan dilakukan secara menyeluruh dan berterusan ia bukan lagi kerja budak nakal tetapi kerja orang jahat yang sanggup buat apa sahaja untuk memenuhi agenda kotor mereka.

Justeru itu semua pihak wajar bertenang dan tidak terperangkap dengan taktik jahat dengan sengaja membuat sabotaj dan provokasi untuk menimbulkan ketakutan serta mencetuskan isu perkauman dan permusuhan di antara agama.

Perumpamaan Melayu ada menyebut siapa makan cili dia akan terasa pedasnya. Hari ini ada pihak yang sudah mula terasa pedasnya. Saya bersetuju dengan pandangan Dato Mahfuz Omar bahawa seolah-olah wujud tangan ghaib di sebalik serangan yang dilakukan. Apa yang pasti saya cukup yakin rakyat negara ini semakin matang dan tidak mudah terperangkap atau dibodohkan oleh pihak yang tidak bertamadun dan tidak mengenal halal haram serta dosa pahala dalam mencapai agenda mereka.

1 comment:

pengebom gereja di kesan di Facebook said...

http://justmy-2cent.blogspot.com/2010/01/dia-adalah-pengebom-gereja-di-malaysia.html


pengebom gereja di kesan di Facebook