15 October 2008

NAJIB TAK SEMPAT JADI PERDANA MENTERI ?


Sewaktu Pak Lah dalam proses membuat keputusan sama ada bertanding atau tidak jawatan Presiden Umno, di sekitar Lembah Kelang sudah mula terdapat banner yang dinaikkan mengecam Najib sebagai penjenayah yang terlibat dalam pembunuhan Altantuya.

Beberapa hari lepas melalui sumber dalam kerajaan sendiri, surat tawaran berkaitan pembelian helikopter Eurocopter yang boleh dikategorikan sulit disebarkan kepada umum yang membabitkan keraguan dan penyelewengan yang dilakukan oleh Najib semasa berada di Kementerian Pertahanan.

Semalam, dalam perbahasan belanjawan DSAI mengemukakan fakta dan maklumat yang disifatkan oleh sesetengah ahli parlimen BN dan menteri kabinet sebagai input yang didedahkan oleh sumber dalaman kerajaan sendiri.

Dalam masa yang sama skrip sms yang didakwa di antara Najib dan peguam Datuk shafee Abdullah tersebar luar yang membuktikan Najib terlibat secara langsung dalam misteri pembunuhan Altantuya.Maklumat itu dikatakan dibocorkan oleh orang dalam di syarikat Maxis Communication Sdn. Bhd.

Apa yang berlaku merupakan satu usaha terancang untuk memastikan Najib yang sehingga hari ini calon tunggal jawatan presiden Umno dan bakal perdana Menteri akan kempunan untuk menduduki kerusi no. 1 negara.

Apa yang pasti segala maklumat dan fakta berkaitan isu-isu panas yang dibongkarkan bukan datang dari Pakatan Rakyat, tetapi maklumat itu diperolehi dari sumber terdekat dalaman Umno dan kerajaan sendiri.

Najib sekarang mula terasa bahang dan dijangka akan terus berdepan dengan pelbagai pendedahan skandal dan penyelewengan melibatkan beliau. Musuh-musuh beliau dalam Umno hanya menunggu masa untuk meledakkan bom C4 untuk memastikan impian beliau ke Sri Perdana akan berkubur.

4 comments:

wanita anggun said...

sekarang ni musuh Najib baru menggunakan meriam buluh...itu pun najib dah pucat lesi..

tarik tikar said...

diatas kertas memanglah nampak mudah perjalanan Najib menjadi PM kerana yang diperlukan hanya Abdullah untuk meletak jawatan dan dia untuk menjadi PM seterusnya.

namun off the record,pelbagai hal yang terjadi terhadap dia kini boleh membantutkan kenginan dia untuk menjadi PM.Atlantuya,isterinya Rosmah,skandal kapal selam dan yang terbaru sekali adalah Eurocopter.

siapakah dalang yang mahu mengenakan Najib?saya tidak mahu meneka siapa tapi sememangnya orang itu mahu Najib untuk berundur dan jatuh macam cempedak busuk.

untuk baca serba sedikit tentang hal eurocopter,klik di Shady hell deal.

PleoMax said...

Saya setuju dengan tarik tikar.
Kita tidak tahu bagaimana najib menghadapi segala masalah yang- tak sangat-belakang-tabir sekarang ni..
Saya pun sudah menjenguk ke blog saudara Stephen Doss (www.stephendoss.com) tentang perkara eurocopter tersebut.
Jenguk la. Siapa ada surat lagi.

headcleaner said...

right now despite all the problems and scandals Najib is going through,he's the only one that seems almost 100% to get the seat of the UMNO President and Prime Minister.

Ku Li on the other hands aint "shining" enough eventhough he gain support from our previous Prime Minister.Najib got the agree nod both from Pak Lah and Dr.M so that's quite a strong support there.