28 April 2009

BUKIT KATIL DIJANGKA DAPAT YDP BARU MENANG TANPA BERTANDING


Sehingga hari ini terdapat tiga nama dicalonkan untuk jawatan YDP Kawasan Bukit Katil, Melaka. Iaitu penyandang, Hj. Bakrin Bin Sidek, Saudara Ramli Dalip Ketua MTD Bukit Baru dan Saudara Sofi Wahab, Ketua Penerangan Kawasan dan Negeri.

Namun begitu, Saudara Ramli dijangka terkeluar daripada pencalonan apabila hanya mendapat satu pencalonan daripada dua pencalonan yang ditetapkan dalam peraturan terbaru. Semua cawangan dan dewan di Bukit Katil telah selesai mengadakan mesyuarat agong.Manakala Hj. Bakrin, YDP penggal lalu telah menghantar surat menarik diri dari dicalonkan. Perkara ini dimaklumkan kepada saya sebentar tadi. Alasan beliau ialah untuk memberi laluan kepada muka baru untuk menerajui Pas Kawasan.

Ini bermakna, Saudara Sofi secara automatik akan diistiharkan sebagai YDP Pas Kawasan Bukit Katil yang baru. Saya berharap dan mendoakan agar saudara Sofi dapat membawa dimensi baru dan memacu Pas Kawasan ke era yang lebih cemerlang pada masa akan datang.

Saya yakin dengan pengalaman beliau semasa di universiti, peringkat pemuda kawasan dan negeri serta sebagai Ketua Penerangan Negeri, saudara Sofi dapat melaksanakan amanah yang dipertanggungjawabkan.

Pemilihan saudara Sofi atau dikenali blogger Mutaligat juga merupakan satu pengiktirafan kepada golongan bloggers di negara ini.

Semoga dengan pelantikan saudara Sofi akan menjana kekuatan Pas Kawasan Bukit Katil untuk berhadapan dengan Ketua Menteri ( Dun Bukit Baru dalam kawasan Bukit Katil) untuk melahirkan anak sulung Pas di Dun Melaka dalam Pilihanraya Umum akan datang.

Saya yang turut dicalonkan untuk AJK Kawasan tidak dapat menghadirkan diri ke mesyuarat Agong Pas Kawasan yang dijadualkan 3 Mei ini di sebuah resort di Melaka kerana menguruskan keluarga untuk mendapat rawatan pakar di sebuah hospital swasta di sini.

No comments: