15 January 2009

LORI BAWA SKRIN PUN BN TAKUT!


SKRIN GERGASI YANG DITAKUTI OLEH BN

Macam-macam berlaku pada hujung-hujung kempen pilihanraya di Kuala Terangganu. Tindakan BN menunjukkan mereka makin bimbang berdepan dengan kekalahan di KT. Bagi Pas kalah dan menang adalah perkara biasa dan adat bertanding tapi sebelum itu lawan tetap lawan!

Keadaan ini disebabkan apabila melihat sokongan hebat pengundi terutama pengundi cina kepada kempen Pakatan Rakyat di KT.

Jika sebelum ini markas DAP di kampung cina diarah tutup dengan campur tangan BN kini lori yang bawa skrin gergasi yang disumbangkan sementara oleh DAP kepada Pas turut menjadi mangsa.

Polis meminta parti yang bertanding menghentikan perbuatan memasang skrin besar di belakang kenderaan terutama lori ketika berkempen kerana ia satu kesalahan dan boleh dikenakan tindakan tegas.

Ketua Polis Negeri Terengganu, Datuk Mohd Shukri Dahlan, berkata tayangan yang dilakukan melalui skrin itu menyalahi peraturan berkempen.

Tak habis-habis BN terpaksa menggunakan polis di KT.Kepada semua parti yang bertanding berkempen dan bertandinglah sebagai anak jantan! Tak cukupkah lagi BN memperalatankan TV1, TV2,TV3,NTV 7 dan TV 9 untuk menyebarkan propaganda mereka? Tak menyalahi peraturan ke tu? Macam mana pula parti yang menggunakan agensi kerajaan negeri dan kerajaan pusat untuk berkempen? Tak menyalahi peraturan juga ke itu ?

No comments: