26 September 2008

BERHATI-HATI DI JALAN RAYA

Bermula malam ini, warga Malaysia terutamanya umat Islam dari seluruh pelusuk negara akan menuju ke pelbagai distinasi untuk menyambut Hari Raya serta berjumpa yang tersayang.

Doa dari saya semoga selamat sampai ke distinasi dan pulang kembali dengan selamat. Biar lambat asal selamat sampai...Dari cepat tapi tak sampai..Insyaallah saya akan bertolak ke Kuala Rompin Pahang pada hari Ahad ini. blog ini akan diupdate seperti biasa walaupun pada 1 syawal nanti,Insyaallah.

SELAMAT BERCUTI, SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN.

KEMARAAN PAKATAN RAKYAT KE PUTRA JAYA AKAN DISEKAT


Keputusan yang sudah dijangka MT UMNO hari ini menangguhkan pemilihan jawatan tertinggi UMNO yang dijadualkan pada Disember ini ke Mac tahun depan membuktikan kata-kata DSAI untuk mengambil alih kerajaan bukan sekadar cakap-cakap kosong.

Pak Lah terpaksa menggunakan MT UMNO untuk meredakan tekanan yang beliau hadapi dengan menangguhkan pemilihan UMNO untuk memfokuskan usaha untuk menghalang Pakatan Rakyat daripada mengambil alih kerajaan selewat-lewatnya menjelang sidang parlimen 13Oktober nanti.

Dalam sidang akhbar tengahari tadi, Pak Lah memberi tempoh sehingga 9 Oktober ini untuk membuat keputusan sama ada bertanding atau tidak jawatan presiden UMNO. Saya dapat merasakan dalam tempoh dua minggu ini akan berlaku sesuatu yang 'besar' dalam negara.Sama ada kepada Pakatan Rakyat atau pun dalam UMNO.

Langkah pak Lah lebih dilihat mempunyai kepentingan tertentu bagi memastikan beliau kekal berpengaruh dan berkuasa sama ada dalam kerajaan ataupun UMNO.

Bagi saya, Pak Lah mempunyai agenda serampang dua mata apabila menangguhkan pemilihan UMNO ini.