30 March 2009

PROJEK "MEE SEGERA" MAI DAHHHH....

Hari ini Umno@BN terus menggunakan taktik lapuk untuk memancing undi melalui projek 'Mee segera". Hari ini Umno@Bn melalui Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan akan melaksanakan projek menaiktaraf infrastuktur di kampung baru seluruh negara.

Menteri berkenaan Datuk Seri Ong Ka Chuan berkata kerajaan memperuntukkan RM30juta di bawah pakej rangsangan kedua yang diumum baru-baru ini bagi melaksanakan semua projek naik taraf kemudahan di 157 buah kampung baru yang terlibat.

Inilah sikap talam dua muka pemimpin Umno@BN yang sebelum ini mengabaikan projek kampung baru. Malah pemimpin Umno@BN sebelum ini mengkritik kerajan Pakatan Rakyat di Perak apabila memberi tumpuan kepada projek membangunkan kampung baru kononnya mengikut telunjuk DAP.

Umno@BN kelihatan sudah kering modal dalam kempen kerana menyedari isu 'derhaka' dan Pas alat DAP yang cuba dimainkan mereka hanya menjadi modal 'penyedap' ceramah dan kempen Umno@BN tetapi hakikatnya isu ini tidak akan mampu mengubah sokongan rakyat kepada Pakatan Rakyat yang tak sabar-sabar menunggu hari pengundian untuk mengajar kebiadapan dan keangkuhan Umno@BN.

UMNO@BN KENA PUKULAN TKO: 1600 AHLI BN SERTAI PAKATAN RAKYAT

Misteri kehadiran penyokong Umno@BN yang jauh lebih kecil berbanding Pakatan Rakyat mungkin terjawab dengan berita bahawa seramai 1600 ahli BN termasuk dari Umno, MCA dan MIC telah menyertai Pakatan Rakyat sejak Febuari lalu.

Perkara ini disahkan oleh Pengerusi Perhubungan KeADILan Osman Abd. Rahman.Dalam satu majlis penyerahan borang di bilik Gerakan Induk, Jalan Simpang, Taiping, semalam, Osman berkata, KeADILan juga sudah menerima lebih daripada 1,000 borang keahlian di kawasan Bukit Gantang dan berjanji akan mengundi dan memberi sokongan padu kepada calon Pakatan Rakyat Mohammad Nizar.

Menurut beliau, tindakan ahli BN berhijrah secara pukal ke Pakatan Rakyat kerana tidak berpuas hati dengan kerakusan Umno@BN merampas Kerajaan pilihan rakyat di Perak.

Berita ini sudah pasti akan menaikkan semangat dan meneruskan momentum kemenangan kepada calon Pas Dato' Seri Ir Nizar Jamaludin pada hari pengundian 7 April nanti.

Walau bagaimanapun, saya mengharapkan semua jentera pilihanraya Pakatan Rakyat tidak leka dan alpa dengan terus meningkatkan gerak kerja, strategi dalam menghadapi 1001 macam kemungkinan taktik kotor Umno@BN dalam pilihanraya ini.

Jika mereka boleh menggunakan teknik kotor untuk merampas kerajaan Pakatan Rakyat, taktik yang sama yang mungkin lebih keji dan hina bakal digunakan lebih-lebih lagi pilihanraya Bukit Gantang membawa makna yang cukup besar kepada 'Kerajaan Kudeta BN" dan pemimpin Umno yang diketuai oleh Dato' Seri Najib.

PRK BUKIT GANTANG: TERBUKTI UMNO MEMPERALATKAN MASJID!

Masjid merupakan rumah Allah yang penuh kemuliaan. Kita dituntut untuk mengimarahkannya sesuai tuntutan dalam Islam. Malah duduk-duduk di dalamnya sahaja dengan niat ikhtikaf pun sudah dapat pahala.

Salah satu darinya ialah solat berjemaah yang menjadi sunnah Nabi SAW. Tetapi lain yang berlaku di Parlimen Bukit Gantang di Masjid Simpang. MB Perak, Dato Seri Ir Nizar Jamaludin dituduh oleh Ketua Umno Bukit Gantang Datuk Rosli Hussin merampas acara 'Umno' di masjid berkenaan.

Pengakuan ini sekaligus membuktikan bahawa Umno lah yang memperalatkan masjid. Nizar dijemput oleh imam masjid untuk mengimamkan solat dan seterusnya memimpin bacaan Surah Yassin. Seterusnya atas permintaan imam masjid berkenaan, beliau diminta mentafsirkan ayat yang dibaca dalam solat tanpa menyentuh bab politik. Itupun salah ke ?

Tuduhan bahawa Nizar merampas acara Umno di masjid berkenaan jelas menunjukkan kebongkakan dan kesombongan Umno berkaitan hal ibadah dan pengurusan masjid. Sehingga hari ini mahkamah belum membuat keputusan status menteri Besar Kudeta, Datuk Zamry bermakna Nizar selaku Menteri Besar rakyat mempunyai hak untuk mengimamkan solat, memimpin bacaan Surah Yassin dan menjelaskan tafsir Al Quran. Malah siapa sahaja yang berkemampuan atas undangan pihak pengurusan masjid boleh melakukan perkara yang sama.

Masjid adalah rumah Allah, bukan rumah Umno dan bukan juga rumah Pas. Adakah tuduhan itu dibuat kerana calon Umno@BN tidak mampu menandingi ketokohan Nizar?

Apa kata malam ini kita sama-sama cabar calon Umno@BN, Ismail Saffian menjadi imam solat maghrib atau Isyak, memimpin bacaan Yassin dan tahlil serta menyampaikan tazkirah atau tafsir Al Quran. Beliau boleh memilih mana-mana masjid dalam kawasan Parlimen Bukit Gantang.

Saya yakin ahli dan penyokong Pas pasti turut berminat untuk melihat ketokohan calon Umno@BN. Kalau nak jadi pemimpin, nak imamkan solat jemaah pun tak mampu baiklah mengundur diri!