28 October 2009

SIDANG DUN PERAK : ADEGAN YANG BAKAL DILIHAT

Sidang Dun Perak bakal berlansung sebentar lagi. Belum apa-apa suasana dah mula kecoh. Perkarangan Bangunan Darul Ridzuan dikawal ketat umpama bakal berlaku peperangan. Keadaan yang sudah dijangka dari awal.

Sidang hari ini bakal menyaksikan pertembungan di antara speaker halal dan speaker haram serta di antara Menteri Besar Rakyat dan Menteri Besar Mahkamah. Saya yakin keadaan kecoh akan berulang sekali lagi. Selagi DUN Perak tidak dibubarkan selagi itu masaalah dan krisis politik di Perak akan berlanjutan.

Buatlah tangkapan atau memenjarakan Adun Pakatan Rakyat di Perak,masalaah tetap tak akan selesai. Siarlah apapun berita dalam media milik Umno@BN hari ini atau esok...Bukan itu penyelesaian yang diinginkan oleh majoriti rakyat Perak. Hanya mereka yang bersalah dan takut dengan suara rakyat je yang fobia dengan istilah bubar Dun Perak. Sebenarnya suasana huru hara dan kelam kabut ini memang sengaja dibiarkan oleh Umno@BN kerana ia selari dengan slogan 1Malaysia: Rakyat didahulukan......