18 January 2009

MENGAKU JUA MEREKA AKHIRNYA...

Keputusan di KT kita semua dah tahu, banyak analisis yang telah dibuat oleh rakan bloggers.

Cuma saya cukup tertarik bila baca akhbar Berita Minggu hari ini (tak beli pun pinjam orang punye).

Akhirnya mereka yang selama ini mengampu dalam Umno mengaku bahawa isu perjuangan BN dan Umno iaitu isu pembangunan sudah tidak relevan lagi terutama kepada pengundi muda.

Isu BN isu lapuk yang hanya layak dijadikan manuskrip di arkib negara. Dulu kini dan selamanya asyik-asyik isu pembangunan yang dicanangkan. Kalau tak sokong BN/Umno tak ada pembangunan, negeri jadi tak maju dan mundur. Bila sokong pembangkang rakyat hidup miskin, rumah tak ada api air dan guna jamban pusing. Itulah isu yang dibawa oleh Umno sebelum daripada zaman sebelum merdeka lagi sehingga hari ini.

Hari ini dalam keadaan kebanyakan rumah sudah ada astro,internet broadband, dalam rumah ada TV LCD dan depan rumah kereta dua tiga, BN dan Umno masih lagi bawa isu pembangunan!

Seperkara yang menarik akhirnya mereka mengaku bahawa calon BN kurang karisma dan tidak mempunyai hubungan baik dengan pengundi khususnya masyarakat setempat. Ini juga pernah dicatatkan dalam blog ini yang saya nyatakan secara sinis 'Calon BN Tidak Ada Paras Rupa'.Bagaimana kita hendak memimpin kalau perwatakan kita tidak disenangi? Bukan sahaja dalam soal pilih pemimpin nak jadi imam sembahyang pun kena ikut kehendak dan majoriti makmum.

Jadi apabila isu pembangunan sudah tidak relevan apa lagi isu perjuangan BN dan Umno selepas ini? Membela melayu? Memperjuangkan keadilan dan menentang kezaliman? Sama-sama kita tunggu. Saya dapat merasakan keputusan dalam PRU ke 12, Permatang Pauh dan Kuala Terangganu akan mengubah lanskap politik negara pada masa akan datang.

MENANG LAGI!!!!

Walaupun berhadapan dengan asakan bertubi-tubi daripada pihak lawan ini tidak menghalang untuk mencapai kemenangan.

Apa yang lebih manis lagi kemenangan ini dicapai di kubu pihak lawan.

Semua ini hasil daripada sikap usaha keras serta tidak putus asa mengasak pihak lawan yang begitu terdesak untuk mencapai kemenangan untuk memulihkan reputasinya di kalangan penyokong yang semakin menjauhkan diri.

Kemenangan ini dicapai hasil daripada keputusan lewat malam tadi.

Walaupun kemenangan ini sangat bermakna dengan memberi nafas baru untuk lebih keyakinan, kemenangan ini tidak seharusnya mengalpakan semua pihak. Ini kerana pihak lawan setiasa mencari peluang dan menyusun strategi untuk menewaskan Machester United.

Jaringan minit terakhir penyerang kelahiran Bulgaria, Dimitiar Berbatov telah membantu Machester United menewaskan pasukan bermasalah Bolton sekaligus merampas tahta liga buat pertama kali dalam musim ini daripada Liverpool. Jaringan itu hasil dari serangan balas yang dilakukan daripada gerakan cantik penyerang Carlos Tevev yang berjaya disempurnakan oleh Berbatov pada minit ke 89 permainan.


Kemenangan ini pasti memberi tekanan kepada Liverpool yang terpaksa bertandang ke Everton dalam satu lagi perlawanan lain. Manakala Chelsea semakin ketinggalan dalam persaingan apabila hanya mampu seri dengan Stoke City melalui jaringan penyelamat juga minit-minit terakhir daripada Frank Lampard. Walau bagaimanapun dengan keputusan ini Chelsea boleh mengucapkan hai hai bye bye kepada persaingan liga Bolasepak Barclays. Sekian dimaklumkan,