01 January 2009

YB WAHID ENDOT DIPILIH CALON PAS DI KUALA TERANGGANU


Semua teka-teki siapa calon Pas berakhir apabila Adun wakaf Mempelam YB Hj. Abdul wahid Endot dipilih sebagai calon Pas bagi kerusi Parlimen P 139 Kuala Terangganu.

Apa yang pasti semua spekulasi dan andaian sebelum ini siapa calon Pas meleset terutama di kalangan BN. Hj. Wahid Endot bukanlah asing dalam arena politik Terangganu apabila berjaya mempertahankan kerusi Dun wakaf Mempelam selama lima penggal berturut-turut.

Ini menjadi bukti bahawa ketokohan yang ada kepada beliau yang diterima oleh majoriti pengundi Pas di Terangganu khususnya di Dun ditandingi beliau di Wakaf Mempelam walaupun Pas melalui zaman pasang surut dalam arena pilihanraya di Terangganu.

Kali terakhir saya sempat bersembang dengan beliau ialah pada bulan Mei lalu semasa dalam penerbangan Air Asia dari LCCT ke Kuala Terangganu. Ternyata sikap ramah dan mesra serta low profile beliau masih kekal sepanjang saya mengenali beliau sejak awal 1990an.

Semoga beliau dapat melaksanakan amanah dan tanggungjawab yang diberi khususnya kepada lebih 82 ribu pengundi di Kuala Terangganu.