29 January 2010

PROGRAM GEGAU 1 MALAYSIA: UMNO-BN TIRU PAS MELAKA

Banner GEGAU ANJURAN Umno-BN

PAS Melaka gegau lama dah...

Pada 4 Febuari ini dijadualkan akan dilancarkan program GEGAU 1MALAYSIA. Majlis itu akan dirasmikan oleh Presiden Umno Dato Seri Najib Tun Razak di Dataran Klebang. Katanya kehadiran dijangkakan 50 ribu orang. Saya dimaklumkan pihak sekolah, IPTA dan jabatan-jabatan kerajaan serta syarikat swasta di Melaka telah diberikan arahan untuk hadir ke program berkenaan.

Apa yang saya nak utarakan ialah Umno-BN Melaka seperti sudah tandus idea dengan meniru PAS Melaka yang telah melancarkan program GEGAU MELAKA pada 16 Disember 2007. Apa-apapun kita ucap terima kasih kepada kerajaan Melaka yang meniru idea PAS Melaka yang terbukti cukup berkesan 'mengegau' Melaka dalam pilihanraya umum lalu walaupun masih belum memenangi sebarang kerusi.

Kita tunggu siapa yang bakal 'bergegau' dalam pilihanraya umum akan datang. Apa yang pasti Umno-BN cukup 'bergegau' dengan sambutan rakyat kepada PAS dan Pakatan Rakyat di Melaka

UMNO GELABAH BILA AHLINYA DIKAITKAN SERANGAN GEREJA


Naib Presiden Keadilan, Azmin Ali secara terbuka mendedahkan bahawa beliau mempunyai maklumat tentang serangan terhadap gereja yang dilakukan berkaitan isu kalimah Allah turut didalangi oleh ahli Umno.

Jika sebelum ini, pihak polis begitu mengharapkan kerjasama orang ramai untuk mendapat maklumat agar mereka yang terlibat diburu sehingga ke lubang cacing. Malah, Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan sendiri mendedahkan bahawa pihaknya akan meneliti semua maklumat termasuk yang disiarkan di dalam blog.

Tetapi apa yang menghairankan, apabila Azmin mendedahkan dia mempunyai maklumat pihak yang terlibat dengan serangan gereja itu pihak polis hanya mendiamkan diri. Menteri Dalam Negeri, Datuk seri Hishamuddin Hussein awal-awal lagi mengeluarkan kenyataan bahawa pihak polis tidak memerlukan maklumat yang didakwa dimiliki oleh Azmin. Malah pemimpin Umno senada seirama menyifatkan kenyataan Azmin adalah kenyataan politik.

Belum lihat hujung pangkal dah kata kenyataan politik. Kalau ya pun, siasat le dulu baru keluar kenyataan sama ada ia berasas atau sebaliknya.Kata nak siasat tanpa mengira latar belakang dan fahaman politik. Kenapa Hishamudin tidak mengarahkan polis untuk siasat atau dakwa Azmin jika tuduhan Azmin adalah palsu dan berunsur fitnah?Kengganan dan sikap berdolah dalih Hishamudin dan pemimpin Umno dalam hal ini akan menguatkan spekulasi bahawa Umno memang terlibat dalam serangan gereja!