19 July 2009

INI SOAL NYAWA BUKAN SOAL POLITIK!


Kenyataan Tan Sri Muhyiddin Yassin bahawa isu kematian Teoh Beng Hock dipolitikkan oleh Pakatan Rakyat merupakan satu kenyataan yang tidak bertanggungjawab dari seorang pemimpin.

Adakah nyawa seorang boleh ditukar ganti untuk kepentingan politik? Lainlah apa yang berlaku apabila kematian penuh tragis Altantuya yang dikatakan mempunyai kaitan dengan pemimpin politik.

Muhyiddin berkata, Pakatan Rakyat cuba mengalih isu sisatan rasuah SPRM dengan membesar-besarkan kematian 'mengejut Teoh Beng Hock. Siapa yang cuba mengalih isu? Ternyata pemimpin Umno merasa tergugat dan terperangkap dengan jerat yang mereka sendiri pasang.Buktinya jelas,SPRM yang belum pun setahun jagung dilihat bertindak hanya mengikut telunjuk pemimpin Umno@BN. Apa perkembangan siasatan wang Balqis, salah guna peruntukan wakil rakyat Umno penggal lalu, hadiah mahal dan 'istana' Khir Toyo? SPRM lebih berminat dengan lembu dan apa sahaja yang melibatkan Pakatan Rakyat.

Semua ini seperti satu konspirasi terancang untuk menjatuhkan kerajaan pakatan Rakyat di Selangor dan di negeri-negeri lain. Tetapi kematian 'mengejut' Teoh Beng Hock menyebabkan segala perancangan dan tipu daya mereka terbongkar. Rakyat bangun menyatakan kemarahan menunding kepada Umno@BN sebagai punca tragedi malang ini berlaku.

Ternyata Umno@BN sebenarnya yang cuba mengalih isu kerana terperangkap dan terkepung dengan peristiwa ini. Isu ini pastinya akan mempercepatkan lagi tersungkurnya Umno dalam PRU akan datang.