22 July 2009

DEMO BESAR-BESARAN SOKONG POLIS DAN SPRM

Umno Bahagian Ampang hari ini berjaya menganjurkan demontrasi besar-besaran menyokong pasukan polis dan SPRM. Demontrasi tersebut diketuai oleh Datuk Ismail Kijo dan turut disertai komponen dalam Barisan Nasional bahagian berkenaan. Pelbagai sepanduk dinaikkan menyatakan sokongan kepada dua-dua badan berkenaan. Demontrasi ini dipercayai berkait rapat dengan imej SPRM dan polis yang tercemar berikutan kematian Teoh Beng Hock. Menurut Malaysiakini perhimpunan tersebut telah berjaya menghimpunkan kira-kira 60 orang peserta demontrasi.....
Apa komen Khairy Jamaludin yang panggil 'beruk' kepada peserta demontrasi BERSIH sebelum ini? Adakah ekonomi negara terjejas dengan demontrasi Umno ini? Adakah pelancongan negara juga terjejas dengan demontrasi ini? Berapa ramai pelabur yang lari dari negara dengan demontrasi ini?

PENGERUSI PASTI DAN MURID PASTI JASIN KEMALANGAN

Satu kemalangan berlaku semalam yang melibatkan dua orang murid Pasti Nurul Iman kawasan Jasin. Dalam kemalangan tersebut van yang dinaiki oleh murid Pasti Nurul Iman bertembung dengan sebuah kereta proton Wira yang dipandu oleh seorang tentera yang terbabas dari laluan kerana hilang kawalan. Pemandu proton Wira tersebut meninggal dunia sewaktu dirawat di Hospital Jasin.

Kemalangan tersebut menyebabkan adik Norliyana 4 tahun kini berada dalam keadaan kritikal dan masih menerima rawatan lanjut di Unit Rawatan Rapi. Manakala seorang lagi murid mengalami patah kaki dan telah dibenarkan keluar dari hosipital. Manakala bekas pengerusi Pasti Jasin, saudara Lokman yang memandu van berkenaan mengalami patah kaki kanan dan beberapa jari tangan serta mengalami luka-luka seluruh badan dan berada dalam keadaan stabil. Beliau kini ditempatkan di wad D4- 22 di Hospital Besar Melaka.