16 October 2010

RUMAH ANAK HARAM LAGI PENTING BERBANDING SURAU ZAMAN UMNO/BN DI MELAKA
1Malaysia dah tahu Melaka merupakan kerajaan pertama di negara ini yang membina rumah remaja perempuan yang berzina yang mengandung anak haram. Sekolah yang diberi nama Sekolah Harapan di Jasin Melaka khabarnya mendapat sambutan hangat. Sekolah itu mendapat bantuan penuh kerajaan Umno/BN dan menjadi kebangaan Datuk Seri Muhd. Ali Rustam walaupun mendapat bantahan dan kritikan.

Kononnya hendak memberi peluang kedua dan mengelakkan pembuangan anak hasil zina yang makin berluasa di Melaka. Sekolah berkenaan mendapat layanan kelas pertama dari Ali Rustam dengan bangunan dua tingkat yang tersergam lengkap dengan pengawal, guru dan peralatan yang lengkap.

Ketika penzina diberi layanan kelas pertama oleh kerajaan Umno/BN di Melaka, mereka bertindak sebaliknya terhadap surau dan Pasti yang menjadi tempat manusia sujud, menuntut ilmu serta berperanan mendidik anak-anak yang masih kecil menjadi generasi Rabbani dan bertaqwa.

Tindakan rakus itu terbukti dengan disulami politik dendam kesumat dan perasaan gusar dengan kebangkitan rakyat di Melaka. Tindakan membina jalan yang asalnya lurus diganti dengan jalan yang bengkang bengkok merentasi bangunan Pasti Jaya Insan dan Surau di Bukit Katil merupakan satu tindakan yang memang disengajakan. Walhal di sebelah surau dan Pasti berkenaan masih ada tanah yang kosong yang jauh lebih sesuai.

Inilah sikap hipokrit dan talam dua muka yang saya cukup yakin didalangi oleh kerajaan Umno/BN di Melaka. Semua ini mudah difahami kerana siapa lagi Adun di tempat berkenaan kalau bukan Ali Rustam sendiri.

Ali Rustam lebih mengutamakan dan berbangga dengan projek hiburan seperti perkampungan artis yang kini terbengkalai daripada menyuburkan kesedaran dan pembinaan akhlak rakyat di Melaka. Ini merupakan tindakan yang cukup terdesak apabila Umno/BN menyedari bahawa kedudukan mereka cukup getir menjelang PRU akan datang. Saya cukup yakin tindakan Umno/BN bukan sahaja akan memakan diri mereka sendiri tetapi ia akan meningkatkan sokongan dan simpati rakyat untuk memastikan Umno/BN berkubur dalam PRU akan datang.
Muslimat yang turut menyatakan bantahan semalam
Sebahagian rakyat berbilang kaum yang hadir menyuarakan protes