08 March 2011

BERITA INI MENYEBABKAN UMNO/BN SUSAH HATI


Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Mohd Zabidin Mohd Diah hari ini menolak tiga bahan bukti iaitu botol air mineral, berus gigi dan tuala Good Morning yang menjadi rujukan DNA dalam perbicaraan Liwat 2 melibatkan Dato Seri Anwar Ibrahim. Mahkamah mendapati tiga barang itu diperoleh secara tidak adil. Barang-barang dan perkara yang berkaitan akan ditolak daripada perbicaraan ini,” katanya.Justeru, katanya, sampel DNA yang diperolehi itu juga tidak boleh diterima.

Keputusan ini tak bermakna keyakinan saya pada sistem kehakiman Malaysia sudah berubah. Perbicaraan masih berlangsung macam-macam boleh berlaku.Cuma saya bimbang selepas ini DNA siapa bakal menjadi mangsa? Pastikan anda tidak meninggalkan kesan DNA anda di tempat umum dan terbuka.

Semasa di Kerdau dahulu, banner lelaki Y bakal datang ke kawasan itu tersebar luar dipercayai didalangi oleh Umno. Begitu juga semasa di Merlimau, gambar lucah isu berkenaan menjadi bahan kempen Umno. sekarang apa lagi modal Umno? Tak habis-habis nak sebar cerita dan gambar lucah?

Keputusan Hakim itu juga menyebabkan Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden berkata pihak pendakwaan belum bersedia untuk meneruskan perbicaraan, meskipun beliau mempunyai tiga saksi lagi.Kita tunggu apa lagi drama yang seterusnya...

DALAM POLITIK BOHONG, ISU BOLA PUN NAK KELENTONG


Inilah watak sebenar ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohd. Hashim yang melompat menjadi wakil rakyat bebas ( Umno). Siapa tak kenal beliau segala macam pembohongan dan sumpah seranah dilemparkan kepada pimpinan Pakatan Rakyat apabila keluar kerana agenda peribadi yang gagal dipenuhi.

Bagi sesetengah orang, biasalah politik nak cari makan! Kalau bergelumang dalam politik sanggup menipu ini kan pula bila berada di luar politik.

Penipuan yang dibongkar melibatkan Zahrain bukan dilakukan oleh media pro Pakatan Rakyat tetapi oleh media yang terang-terang berkiblatkan Umno/BN. Media Online Kosmo hari ini mendedahkan bahawa kenyataan Presiden Persatuan Bola Sepak Pulau Pinang (FAP), Datuk Seri Zahrain Mohd. Hashim bahawa tiada isu gaji tertunggak melibatkan pemain-pemain skuad Liga Premier Pulau Pinang merupakan satu pembohongan.

Ini kerana, para pemain Pulau Pinang sebenarnya ketika ini sedang menanggung sengsara akibat gaji mereka bagi bulan Januari dan Februari masih belum diterima sehingga semalam.

“Saya sedih dengan kenyataan yang dikeluarkan Presiden FAP dalam akhbar hari ini (semalam). Ia sama sekali tidak benar kerana dia kata tidak timbul isu gaji tertunggak. Ia bohong.

“Malah pemain sebenarnya turut dianiaya oleh FAP. Pada awal musim, mereka dijanjikan gaji sekitar RM3,500 hingga RM4,000 sebulan.

“Tapi sehari sebelum tarikh tutup pendaftaran, nilai gaji dalam kontrak hanyalah RM2,000 sebulan bagi setiap pemain,”.

Dalam keadaan macam tu pun ramai yang percaya pada beliau, buktinya dalam beberapa siri PRK baru-baru ini beliau seolah-olah menjadi penceramah tetap Umno/BN. Malah ramai lagi yang sewaktu dengan Zaharain, kini dilabel sebagai penceramah 'popular' Umno/BN untuk menyerang Pakatan Rakyat. Mereka sanggup memperalatkan golongan seperti ini atau melakukan apa sahaja tanpa mengira halal haram, yang penting kekal berkuasa dan menang pilihanraya.

RAMAI MENGELABAH APABILA ISU MURTAD DIBANGKITKAN

Apabila blog ini mendedahkan isu murtad yang berlaku di SMKA Sharifah Rodziah sebelum ini ramai yang menyerang blog ini melalui komen-komen yang saya tidak dapat siarkan kerana menggunakan bahasa yang tak beradab dan mempunyai agenda tersembunyi atau apa-apa kepentingan di sebaliknya.

Mengapa mereka mengelabah dan cuba menyembunyikan isu ini? Adakah mereka bimbang imej sekolah tercalar daripada menyelamatkan aqidah pelajar berkenaan? Adakah mereka mendapat arahan daripada pihak tertentu agar isu ini dirahsiakan dan disembunyikan di bawah tikar?Maklumat terkini yang saya perolehi malam tadi, isu ini sudah berlarutan sejak pelajar berkenaan berada di tahun 6 dan sekarang sudah tingkatan lima! Mengapa setelah blog ini dedahkan baru ramai yang rasa tergugat? Apa yang dilakukan sewaktu usia pelajar berkenaan masih muda?

Walaupun pelajar berkenaan telah berpindah ke sebuah sekolah ternama di bandaraya Melaka, masih belum terlambat untuk menyelamatkan aqidah pelajar berkenaan. Kalau kerajaan boleh menubuhkan pusat pemulihan aqidah untuk pengikut Ayah Pin dan serpihan Al Arqam, mengapa membisu dalam isu ini?

Saya menunggu apa yang dilakukan oleh Majlis Agama Islam Melaka dalam isu ini?Tak perlu nak menyerang blog ini. Apa yang saya nak katakan walaupun blog ini tidak bernama tetapi saya tidak akan tunduk ugutan dan tidak lemah kepada cercaan.