18 June 2011

ANAK NAJIB SECARA 'KEBETULAN' BERTUNANG DENGAN ANAK PRESIDEN KAZAKHSTAN MALAM TADI


Tahniah kepada Perdana Menteri Dato Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor kerana bakal dapat menantu dari Kazakhstan. Malam tadi di kediaman rasmi mereka berlangsung pertunangan Noorhayana Najwa Najib, 22, dengan Daniyar Nazarbayev, 22. Bukan calang-calang orang, anak Presiden Kazakhstan Nursultan Nazarbayev.

Turut berangkat mencemar duli ke majlis berkenaan ialah Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin dan Raja Permaisuri Agong Tuanku Nurzahirah serta Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah dan Sultanah Pahang Hajah Kalsom.

Pertunangan ini berlaku secara kebetulan selepas lawatan Najib awal bulan ini. Ia tidak ada kena mengena dengan lawatan rasmi yang dikatakan dirancang sekian lama bagi membalas lawatan Presiden Kazakhstan Nursultan Nazarbayev pada tahun 2006.

Pertunangan ini juga mengesahkan bahawa kenyataan Wisma Putra, yang dipetik Bernama Online, menafikan laporan media bahawa beliau menggunakan lawatan itu untuk peribadi dan menguruskan pertunangan anak perempuannya.

Kenyataan itu menambah dakwaan kononnya lawatan itu untuk mengurus perkahwinan anak perempuan Najib sama sekali tidak berasas.

Kenyataan itu menjelaskan bahawa lawatan Najib ke Kazakhstan pada 5 dan 6 Jun adalah juga lawatan rasmi pertama perdana menteri ke negara itu.

Pertunangan ini juga turut menambah koleksi siri-siri kebetulan sepanjang Najib menjadi Perdana Menteri. Misalnya apabila Altantuya datang ke Malaysia, secara kbetulan rekod imigresennya hilang, apabila penyiasat persendirian P Balasumbramniam mendedahkan akaun bersumpah secara kebetulan keesokkan harinya hilang ghaib. Apabila cerita Altantuya heboh diperkatakan maka secara kebetulan muncul kes liwat 2 didakwa melibatkan Dato Seri Anwar Ibrahim. Apabila kes Liwat 2 dibawa ke mahkamah secara kebetulan dakwaan liwat paksa bertukar jadi secara sukarela. Apabila DUN Sarawak bubar secara kebetulan muncul video seks didakwa melibatkan DSAI.Apabila Felda untung RM 1 bilion secara kebetulan Felda membuat pinjaman RM 6 bilion dari KWSP.

Maka rakyat Malaysia perlu bersedia menerima ini semua sebagai....Cobaaaaaaaaaaan....