02 March 2009

BERAPA LAMA BN BOLEH BERTAHAN DI PERAK?

Macam-macam yang cuba dilakukan oleh Umno dan BN Perak untuk mengagalkan sidang Dun di Perak. Terbaru notis dikeluarkan oleh pejabat setiausaha kerajaan Negeri bahagian pengurusan yang memaklumkan pintu utama Bangunan Perak Darul Riduan yang menempatkan dewan persidangan Dun Perak ditutup.

Tak cukup dengan itu menteri besar haram Perak berusaha untuk mendapatkan injuksi mahkamah untuk menggagalkan sidang tergempar yang dijadualkan esok.

Jika BN dapat halang sidang DUN esok tetapi sampai bila ? Adakah BN akan buat undang-undang baru buat sidang Dun tanpa kehadiran speaker? Jika tidak pun BN akan buat undang-undang baru dengan buat sidang DUN guna notis yang ditandatangani setiausaha DUN? JIka tidak pun BN akan buat undang-undang baru untuk pecat speaker DUN? Siapa yang mempunyai kuasa, setiausaha DUN atau Speaker DUN?

Siapa yang terdesak di Perak sekarang, BN atau PR? BN kata mempunyai cukup majoriti di DUN Perak, tetapi kenapa takut dan gementar dengan sidang DUN? Semua ini benar-benar membuktikan bahawa apa yang BN buat di Perak adalah salah dan bertentangan dengan peraturan dan pelembagaan malah dengan tabie manusia.....