07 March 2009

MEDIA PRO BN KATA 2 RIBU JE HADIR DEMO PPSMI????

Kebanyakan media pro BN seperti Berita Harian , Utusan Melayu dan sewaktu dengannya melaporkan hanya 2000 je yang hadir himpunan membantah PPSMI di ibu kota hari ini. Gambar-gambar di bawah menceritakan bahawa lebih 100 ribu yang hadir himpunan aman seperti laporan media alternatif hari ini adalah berasas.


Saya cadangkan agar wartawan pro BN pergi sekolah ambil kelas mengira semula ! Nak menipu dan nak mengampu pun biarlah secara 'profesional'.PPSMI BUKTI KERAJAAN MENGKHIANATI MELAYU!

Hari ini berlangsung peristiwa bersejarah dalam negara. Keranda 152 diusung kembali setelah 44 tahun berlalu. Himpunan yang berlangsung hari ini menghimpunkan ribuan rakyat yang cintakan kedaulatan bahasa kebangsaan agar kembali dimarbatkan.

Tetapi kerajaan BN yang diterajui oleh Umno yang kononnya membela Melayu ternyata hipokrit dan bersikap talam dua muka! Rakyat yang ingin membela dan menjunjung bahasa kebangsaan 'dihadiahkan' dengan semburan air kimia dan gas pemedih mata sebagai menghargai perjuangan mereka untuk mendaulatkan bahasa.

Tidak malukah pemimpin Umno yang pastinya Melayu yang masih mempertahankan PPSMI? Walhal dalam masa yang sama hari ini terdapat wakil NGO Cina dan India yang turut sama membantah PPSMI?

Apa lagi yang ingin dipertahankan oleh kerajaan dalam PPSMI? Usahlah berlakon lagi mengatakan penguasaan anak Melayu dalam Matematik dan sains meningkat dalam UPSR dan PMR. Cabaran saya dan pelbagai pihak agar Kementerian Pelajaran mengumumkan markah lulus untuk kedua-dua subjek dalam peperiksaan UPSR dan PMR masih belum mendapat sebarang respon.

Kepada semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam membantah PPSMI tahniah dan syabas diucapkan. Teruskan usaha dan perjuangan kalian!