31 May 2009

DR MANSOR MENANG ! DALAM PILIHANRAYA TERAMAN DI MALAYSIA

Keputusan tidak rasmi menunjukkan Dr. Mansor Othman calon dari PKR memenangi kerusi DUN Penanti. Manakala 3 lagi calon bebas mungkin terpaksa mencari sponsor untuk menggantikan semula duit deposit calon mereka yang hilang.

Esok saya jangkakan akhbar pro Umno@BN akan kata pengundi Penanti boikot PRK Penanti. Mungkin tajuk lain Peratus keluar mengundi rendah dalam sejarah. Mereka lupa nak siarkan tajuk berita seperti :

Pilihanraya Penanti Bebas Pengundi Hantu.....

Pilihanraya Penanti Teraman Dalam Sejarah Malaysia.....

Pilihanraya Penanti Tidak Ada Unsur Sabotaj.....

Pilihanraya Penanti Tidak Ada Poster Calon dikoyakkan...

Pilihanraya Penanti Bebas Gejala Rasuah.......

Pilihanraya Penanti Bebas Projek Mee Segera....

Pilihanraya Penanti Tidak Ada Agensi Kerajaan Disalahgunakan....

PENANTI AMAN DARI PENGUNDI HANTU

Pilihanraya Kecil Penanti yang sedang berlangsung hari ini mencatat dua sejarah tersendiri dalam proses pilihanraya di negara ini. Pertama, Umno@BN tidak bertanding dan kedua saya rasa satu-satunya pilihanraya yang aman dari pengundi hantu.

Jika dalam pilihanraya yang lain sama ada umum atau kecil, isu pengundi hantu sering diperkatakan. Sama ada yang menjelma sebelum hari pengundian atau muncul secara tiba-tiba pada hari mengundi. Mereka boleh datang secara rombongan atau datang secara bersendirian.


Dalam pilihanraya kecil kali ini tidak langsung kedengaran tentang pengundi hantu. Apa maknanya tu? Bermakna pengundi hantu hanya wujud bila adanya Umno@BN! Di mana ada Umno@BN bertanding di situ ada pengundi hantu...Lebih banyak tempat yang Umno@BN bertanding lebih banyak pengundi hantu yang berkeliaran. Jadi kesimpulannya, hanya satu cara untuk memastikan tidak muncul pengundi hantu pada setiap kali pilihanraya, Umno@BN tak payah bertanding! Jika tak percaya, tengoklah nanti pilihanraya kecil di Manek Urai bulan Julai nanti isu pengundi hantu pasti akan kedengaran sekali lagi. Ini menunjukkan Umno@BN dan pengundi hantu memang tak dapat dipisahkan...