15 August 2010

TRAGEDI BAZAR RAMADHAN: APAKAH MASIH INGIN MEMPERSENDAKAN ISLAM?

Tragedi ribut di Bazar Ramadhan berhampiran Mini Stadium Jasin benar-benar mengejutkan semua. Bagi yang berfikir dan beriman akan menerima berita ini sabagai satu peringatan dari Allah SWT.

Sudah pasti ada sesuatu yang Allah hendak sampai di sebalik tragedi tersebut. Berlaku dalam sekelip mata. Khemah-khemah besar diterbangkan umpama kertas-kertas berterbangan. Itu cuma sedikit berbanding hari Kiamat nanti apabila gunung ganang dan bukit bukau bergoncang. Manusia bertempiaran, lupa keluarga, suami dan anak tercinta kerana gawatnya kiamat yang melanda.

Apakah ini semua secara kebetulan? Ketua Menteri masih berkeras menubuhkan Sekolah Murid Mengandung di daerah Jasin tempat malapetaka berlaku kelmarin. Kadar jenayah, zina dan anak haram makin berluasa di negeri Melaka.

Program-program mungkar dan maksiat dibiar berluasa seolah-olah mencabar hukum Allah SWT. Masih ingatkah lagi Malam Pesta Muda Mudi dengan restu kerajaan negeri sebelum Ramadhan lalu.

Lihat dan saksikanlah klip video ini dengan rasa keimanan dan keinsafan. Bagaimana ribut melanda hanya berlaku di Bazar Ramadhan itu sahaja. Kenapa dan mengapa? Fikir-fikirkanlah wahai mereka yang beriman.....