29 November 2009

BERDOA PUN PERLU TAULIAH?


Senyap sekejap isu tauliah yang membabitkan bekas Mufti Perlis, Ustaz Dr. Asri Zainal Abidin. Kini timbul pula isu doa yang melibatkan Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat. Hari ini pemimpin Umno dan 'ulama' Umno mempertikaikan doa TGNA terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Umno agar dibinasakan Allah jika mengkhianati rakyat Kelantan dalam isu tuntutan royalti.

Ikut suka TGNA nak doa kepada Allah SWT, yang pemimpin Umno sibuk-sibuk apa pasal? Dalam era 1Malaysia bukan sahaja tokoh agama perlu tauliah nak berceramah, nak berdoa pun kena dapat tauliah dari Umno dulu!

NAJIB DAN UMNO TAK PERLU TAKUT DENGAN DOA TOK GURU


Perdana Menteri Dato Seri Najib dan Umno tidak perlu risau dengan doa Tuan Guru Dato Nik Abdul Aziz Nik Mat. Tak perlulah Datuk Hishamudin gundah dengan menuduh tindakan TGNA tak masuk akal.Jika mereka berada di pihak yang benar mereka tak perlu bimbang dan risau. Allah SWT lebih mengetahui segala-galanya. Tetapi jika mereka menipu, merampas hak rakyat Kelantan dan terus menindas rakyat maka patut bersedia menanti akibatnya. Doa mereka yang dizalimi tidak ada hijab di sisi Allah SWT.