18 May 2009

CONFIRM! UMNO PENAKUT SAH TAK BERTANDING DI PENANTI


Sah Umno tak bertanding di Penanti! Perkara ini diumumkan oleh Perdana Menteri 1Malaysia Dato Seri Najib Tun Razak sebentar tadi. Maka terbuktilah sudah Umno memang fobia dan takut dengan pilihanraya. Kalau di Penanti Umno@BN takut bertanding adakah Umno@BN berani berhadapan dengan pembubaran Dun Perak?

Sebab apa Umno@BN tak bertanding? Jimat duit rakyat....Sebab duit rakyat dah habis lebur bayar komisyen kapal selam, duit rakyat dah digunakan bayar kontraktor buat Jambatan Bengkok yang tak jadi, duit rakyat dah lebur beli jet peribadi pemimpin negara...Jadi sebab itulah Umno@BN kena jimatkan duit rakyat sekarang!

PEMIMPIN HINDRAF P UTHAYAKUMAR AKAN KEMBALI DITAHAN ISA?


Pemimpin Hidraf yang kini hidup dalam buangan P Waythamoorthy memberi amaran kepada kerajaan 1Malaysia yang diterajui oleh Dato Seri Najib Tun Razak agar membatalkan arahan supaya abangnya yang juga seorang pemimpin kanan pemimpin Hindraf, P Uthayakumar dihadapkan kepada Lembaga Penasihat ISA atau bersedia berhadapan dengan 'perang' protes jalanan dari penyokong Hindraf.

Arahan ini dikatakan berkait rapat dengan cadangan P Uthayakumar untuk mengadakan himpunan keamanan di ibu negara yang dijadualkan pada tahun ini. Selain itu juga kerajaan Umno@BN melihat P Uthayakumar kembali memberi ancaman dengan kenyataan dan sokongan yang semakin menggalakan daripada penyokong Hindraf sebaik dibebaskan daripada ISA.

Sebelum ini P Uthayakumar telah menolak pembebasan bersyarat yang dikenakan oleh kerajaan Umno@BN. Perkembangan terbaru ini kemungkinan akan membawa semula kepada penahanan P Uthayakumar di bawah ISA.

UMNO@BN BAKAL ADAKAN SIDANG TERGEMPAR DUN HARAM

Berdasarkan daripada maklumat yang diperolehi dari blog Exco Perak YB Idham Lim Abdullah Umno@BN sedang rancak dalam usaha mengadakan sidang tergempar Dun dalam tempoh terdekat.

Eloklah tu...Sidang Dun Haram dipengerusikan oleh speaker haram dan diketuai oleh Menteri Besar Haram....Masalah tak akan selesai...Saya cadangkan agar Umno@BN buatlah lagi perkara-perkara pelik macam ni lebih banyak supaya rakyat tambah meluat dan benci dengan Umno@BN. Sekali gus akan memudahkan Pakatan Rakyat untuk menawan hati dan meraih sokongan rakyat untuk mengakhiri hayat Umno@BN dalam politik negara. Lagi banyak perkara pelik yang Umno@BN buat lagi bagus..Mudah dan cepat sedikit Umno@BN akan dikuburkan....Sampai bila mereka mampu menipu rakyat dan tidak mahu adakan pilihanraya? Paling lama pun 3 tahun...sebelum pilihanraya umum ke 13...Masa berlalu begitu pantas....Ingat Umno@BN, Rakyat tak mudah lupa...