06 August 2009

PEMIMPIN PRO ISA PENIPU!


1 Ogos mencatat sejarah apabila kononnya akan berlaku pertembungan besar di antara kumpulan anti ISA ( Gerakan Mansuhkan ISA-GMI) dan pro ISA. Datuk Ibrahim Ali, penyokong kumpulan ini membayangkan akan berlaku huru hara kerana pertembungan dua kumpulan yang berlainan ideologi.

Pada hari dijanjikan, kumpulan Gerakan Mansuhkan ISA melangkah gagah menenggelamkan kepikukan warga kota dengan puluhan ribu penyokong mereka membentuk lautan hitam membanjiri ibu kota. Ramai yang ditangkap, dibelasah, disembur air asid dan ditembak dengan gas pemedih mata.

Manakala kumpulan pro ISA hanya mampu mengumpulkan beberapa kerat penyokong mereka di celah sebuah bangunan kerana 'kecut perut' dengan kehadiran ribuan anggota polis. Mereka mendakwa mereka membatalkan himpunan kerana mematuhi arahan polis....Pirahhhhh... Sebelum ini cakap bergegar-gegar macam nak darurat dibuatnya.

Hari ini tembelang kumpulan pro Isa ini pecah lagi. Salah seorang jurucakap kumpulan berkenaan yang juga seorang peguam Mohd Khairul Azam Abd Aziz yang mendakwa sebagai ahli PAS di Selangor tenyata memakan diri. Semakan yang dibuat oleh Ibu Pejabat Agong Pas menunjukkan bahawa tidak wujud ahli PAS yang bernama Mohd. Khairul Azam Abd. Aziz. Mungkin ahli hantu barangkali...

Bagaimana kumpulan ini nak berjuang kononnya untuk membela rakyat kalau pemimpin mereka sendiri adalah penipu? Ternyata dakwaan beliau sebelum ini berniat jahat bertujuan untuk memburuk-burukkan Pas di mata umum. Masyarakat boleh menilai sendiri kalau orang seperti ini menjadi pemimpin mereka.

MELAKA TERUS CATAT KEMATIAN KES H1N1


Melaka terus mencatat kematian kes demam selsema babi@Influeza A@H1N1 apabila murid yang berusia 12 tahun meninggal dunia kelmarin akibat wabak berkenaan.

Kematian ketiga H1N1 di negeri ini melibatkan kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun dari Taman Pulai Indah, Jasin. Murid berkenaan Amir Akram Nor Azman dari Sekolah Kebangsaan Serkam meninggal dunia hanya setelah mengalami demam dalam tempoh beberapa jam sahaja.

Manakala kes kematian keempat H1N1 berlaku pada hari yang sama, kali ini melibatkan remaja lelaki berusia 20 tahun dari Ayer Paabas, Alor Gajah, di sini.

Mangsa dimasukkan ke wad Hospital Melaka pada 2 Ogos lalu dan meninggal dunia pada keesokkan hari kira-kira pukul 2.30 petang. Menurut sumber, remaja berkenaan merupakan seorang pekerja sebuah pasaraya besar yang terkenal di negeri ini. Walau bagaimanapun pasaraya berkenaan masih terus beroperasi sehingga hari ini.