06 October 2009

NAJIB: ISA PERLU DIBERI PELUANG....UNTUK SONGLAP DUIT RAKYAT?

Perdana Menteri 1Malaysia meminta agar pengundi di Bagan Pinang memberi peluang kepada Tan Sri Isa Samad untuk diplilih sebagai wakil mereka dalam pilihanraya kecil berkenaan.

Apa tak cukup lagi tempoh 22 tahun sebelum ini sebagai wakil rakyat dan Menteri Besar? Orang Negeri Sembilan mengakui sepanjang tempoh Isa Samad jadi Menteri Besar, Seremban contohnya yang menjadi ibu negeri Negeri Sembilan dikenali sebagai bandar mati berbeza dengan hari ini.

Apa tak cukup lagi Isa Samad songlap duit rakyat sepanjang jadi wakil rakyat dan Menteri Besar? Nak bagi peluang apa lagi? Nak tunggu sehingga khazanah dan duit rakyat habis licin?

BAGAN PINANG IBARAT MEDAN PERANG

Mantan Perdana Menteri, tun Dr. Mahathir terus melancarkan peperangan terhadap Tan Sri Isa Samad calon Umno di Bagan Pinang. Semalam Dr Mahathir menegaskan dia akan terus boikot untuk berkempen di Bagan Pinang. Beliau tidak mahu berkempen kerana ia seperti menyokong pelaku rasuah. Perasuah menurut beliau tidak layak dipilih menjadi pemimpin walaupun telah menjalani hukuman. Hari ini kempen hari ketiga pilihanraya kecil Bagan Pinang terus dicemari dengan rasuah sama ada secara terang dan nyata. Dalam masa yang sama beliau menyalahkan Pak Lah yang menjadi punca rasuah berluasa dalam Umno sekarang.

Golongan yang paling banyak mendapat habuan pastinya tentera atau bekas tentera yang dikatakan menjadi nyawa kepada Umno untuk menang di Bagan Pinang. Pelbagai bantuan, sumbangan dan janji mula ditabur untuk meraih undi. Poket penduduk dan pengundi Bagan Pinang dijangka akan terus bergegar tidak henti-henti seperti gempa bumi di Padang Sumatera.

Bagi saya memang bertepatan Port Dickson diistiharkan sebagai Bandar Tentera Darat sempena pilihanraya kecil Bagan Pinang. Tentera tidak dapat dipisahkan daripada peperangan. Dalam erti kata lain, Pakatan Rakyat berperang melawan rasuah yang kini didaulatkan dan menjadi kiblat Umno. Apabila sebut tentang perang, tentera yang ramai, senjata yang canggih dan duit yang banyak belum tentu menjamin kemenangan. Ini semua bergantung kepada strategi peperangan.

Oleh itu kepada semua jentera Pakatan Rakyat, mantapkan strategi, serang dan bertahan dengan cara yang betul, Insyallah kemenangan akan menyusul.