15 January 2009

LORI BAWA SKRIN PUN BN TAKUT!


SKRIN GERGASI YANG DITAKUTI OLEH BN

Macam-macam berlaku pada hujung-hujung kempen pilihanraya di Kuala Terangganu. Tindakan BN menunjukkan mereka makin bimbang berdepan dengan kekalahan di KT. Bagi Pas kalah dan menang adalah perkara biasa dan adat bertanding tapi sebelum itu lawan tetap lawan!

Keadaan ini disebabkan apabila melihat sokongan hebat pengundi terutama pengundi cina kepada kempen Pakatan Rakyat di KT.

Jika sebelum ini markas DAP di kampung cina diarah tutup dengan campur tangan BN kini lori yang bawa skrin gergasi yang disumbangkan sementara oleh DAP kepada Pas turut menjadi mangsa.

Polis meminta parti yang bertanding menghentikan perbuatan memasang skrin besar di belakang kenderaan terutama lori ketika berkempen kerana ia satu kesalahan dan boleh dikenakan tindakan tegas.

Ketua Polis Negeri Terengganu, Datuk Mohd Shukri Dahlan, berkata tayangan yang dilakukan melalui skrin itu menyalahi peraturan berkempen.

Tak habis-habis BN terpaksa menggunakan polis di KT.Kepada semua parti yang bertanding berkempen dan bertandinglah sebagai anak jantan! Tak cukupkah lagi BN memperalatankan TV1, TV2,TV3,NTV 7 dan TV 9 untuk menyebarkan propaganda mereka? Tak menyalahi peraturan ke tu? Macam mana pula parti yang menggunakan agensi kerajaan negeri dan kerajaan pusat untuk berkempen? Tak menyalahi peraturan juga ke itu ?

VENEZUEALA LEBIH PRIHATIN NASIB UMAT ISLAM DI PALESTIN

Venezuela memutuskan hubungan diplomatik dengan Israel semalam sebagai memprotes keganasan tentera Zionis di Genting Gaza.

Kerajaan Presiden Hugo Chavez mengambil keputusan tersebut seminggu selepas ia mengusir Duta Israel di sini, Shlomo Cohen serta tujuh kakitangan kedutaan bagi membantah tindakan rejim Yahudi itu di Gaza.

“Venezuela mengambil keputusan untuk memutuskan hubungan diplomatik dengan Israel disebabkan penindasan tidak berperikemanusiaan yang dilakukan terhadap rakyat Palestin,” menurut kenyataan Kementerian Luar semalam.

Apa yang dilakukan oleh kerajaan Venezuela sepatutnya membuka mata semua negara umat Islam termasuk Malaysia. Walaupun Islam adalah agama minoriti yang terlalu kecil bilangan penganutnya di negara itu, Venezuela lebih berani dan simpati dengan nasib umat Islam Palestin.

Sebaliknya, Malaysia yang pernah mendakwa sebagai negara Islam yang mengamalkan konsep Islam Hadhari yang pernah mengetuai OIC masih lagi teragak-agak mengambil tindakan yang lebih tegas.

Walaupun negara ini tidak mempunyai sebarang hubungan diplomatik dengan Israel Malaysia boleh bertindak dengan sekurang-kurangnya memanggil duta Amerika yang menjadi sekutu kuat Israel ke Wisma Putra untuk menyatakan bantahan Malaysia secara rasmi.

Perlu diingat Amerika bukan sahaja membantu israel dari segi ekonomi tetapi juga menyedia peruntukan bernilai puluhan juta bilion US setahun untuk membantu Israel melengkapkan senjatanya yang sekarang ini digunakan untuk membunuh umat Islam Palestin.

Saya yakin Malaysia tidak mampu melakukannya lebih-lebih lagi untuk mengusir duta Amerika di negara ini. Sebabnya negara ini telah sekian lama terlalu bergantung kepada Amerika, sekutu rapat yahudi Israel terutamanya dari segi ekonomi.

KEJAMNYA BANGSA YAHUDI!Tak tahu apa lagi perkataan yang paling sesuai nak digunakan pada golongan zionis Yahudi ini. Sehingga hari ini lebih 900 nyawa umat Islam telah menjadi mangsa korban.

Kezaliman dan kebiadapan mereka semakin melampau, bukan sahaja kanak-kanak, wanita dan golongan tak berdaya yang masih hidup menjadi mangsa kini jasad mereka yang telah mati pun turut dijadikan sasaran.

Terbaru, golongan pengganas zionis ini mengebom satu kawasan perkuburan umat Islam di Sheikh Radzwan, Bandar Gaza menyebabkan jenazah yang dikuburkan disitu sekian lama berterbangan dibom oleh pesawat Israel.

Menurut seorang saksi kejadian berkata, kawasan itu kini berbau busuk yang berpunca daripada mayat yang reput dan hangus terbakar.

"Daging serta organ dalaman manusia bertaburan di atas bumbung dan kami meletakkan ia ke dalam beg plastik," kata seorang penduduk, Ahmad Abu Jarbou.

Ahmad memberitahu bahawa seorang jirannya menemui tangan seorang wanita yang telah mati bertahun-tahun dahulu di kediamannya.

"Jiran saya juga terpijak cebisan daging manusia ketika dia keluar untuk melihat apa yang berlaku," jelasnya.

Saudara-saudaraku masihkah kita tergamak untuk kita hanya membisu dan mendiamkan diri?

Ayuh nyatakan sokongan dan keperhatinan kita, membantah kekejaman yahudi selepas Solat Jumaat esok di perkarangan Masjid Al Adzhim Melaka.

Jika tidak kesempatan dan keberanian, buatlah mana yang mampu. Apa yang pasti membela nasib saudara seagama adalah menjadi tanggungjawab dan kewajipan kita bersama.