27 December 2009

KEMARUKNYA UMNO-BN NAK BERKUASA DI SELANGOR


Pelbagai usaha dilakukan untuk menumbangkan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor. Dari kepala lembu yang diarak dan dipijak hinggalah isu membawa kepada kematian Teoh Beng Hock. Semuanya dikaitkan dengan usaha merampas Selangor dari Pakatan Rakyat.

Terkini satu kumpulan yang menggelarkan diri mereka' penyokong' Pas berdemontrasi mendesak agar Pas keluar dari Kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor. Kalau benar mereka ahli atau penyokong Pas sila istiharkan dari cawangan atau kawasan mana. Orang Pas tulen tak buat kerja pelik-pelik macam tu. Sekali imbas tengok muka-muka yang berdemontrasi itu sah muka-muka penyokong dan ahli Umno. Jika tidak saya cabar sila senaraikan nama yang terlibat dalam demontrasi yang katanya kurang 9980 0rang untuk capai 10000 orang untuk dibuktikan mereka adalah petualang atau tali barut umno@BN. Jika mereka ahli dan penyokong Pas, maka demontrasi itu menjadi sejarah kepada Pas kerana dalam sejarah Pas menyertai demontrasi kerana inilah demontrasi 'yang paling ramai orang hadir'.

Apa yang dilakukan hari ini menunjukkan betapa kecewanya Umno@BN yang seperti sudah kering idea untuk menggugat dan menumbangkan Kerajaan Pakatan Rakyat dengan pelbagai taktik kotor dan konspirasi yang sebelum ini menemui kegagalan. Sekaligus apa yang berlaku hari ini menunjukkan betapa kemaruknya Umno@BN untuk kembali berkuasa di Selangor.