03 December 2009

HIMPUNAN SOKONG TGNA DI KOTA BHARU ESOK


Satu himpunan besar-besaran menyokong kepimpinan Tuan Guru Dato Nik Abdul Aziz Nik Mat akan diadakan esok. Himpunan ini anjuran Pas Kelantan dengan disokong oleh pelbagai pertubuhan dan NGO.

Menurut Setiausaha Badan Perhubungan PAS Kelantan Mohd Zaki Ibrahim himpunan itu akan diadakan di Bangunan Pas Kelantan serentak dengan kuliah Jumaat TGNA.

"Satu perhimpunan besar, yang lebih 10 kali ganda daripada apa (tunjuk perasaan) yang dianjurkan oleh sekumpulan tidak sampai 100 orang (dari gerakan Jemaah Prihatin Rakyat Kelantan) akan didakan esok,"

Beliau yang juga Timbalan Speaker Dewan Undangan Negeri Kelantan itu menambah, usaha itu yang digerakkan pemimpin-pemimpin PAS negeri dengan sokongan beberapa NGO bertujuan menunjukkan kepada umum bahawa rakyat negeri Kelantan masih menyokong padu kepimpinan Nik Aziz yang kini berhadapan dengan siri kontroversi dan desakan agar meletakkan jawatan.

Agak-agak yang mana ramai himpunan penyokong Umno kelmarin dan himpunan menyokong kepimpinan TGNA esok? Rasanya semua dah tahu jawapannya. Kepada Umno Kelantan dan yang sewaktu dengannya usahlah bermimpi untuk tawan dan mengkucar-kacirkan Pas di Kelantan eloklah jaga baik-baik beberapa kerat Dun yang dimenangi. Jika mereka berterusan menghina TGNA sejarah pilihanraya 1990, Umno sifar di Kelantan tidak mustahil bakal berulang dalam pilihanraya umum akan datang.

Di Kelantan TGNA bukan hanya disanjungi dan disayangi orang Pas sahaja tetapi kepada majoriti besar rakyat Kelantan. Orang Kelantan masih lagi boleh bersabar dan berlembut jika mereka mencerca dan menghina pimpinan Pas Kelantan yang lain tetapi bukan TGNA. Tindakan mereka mengaibkan TGNA pasti sukar dimaafkan rakyat Kelantan yang telah lebih 20 tahun menikmati kesejahteraan dan kemakmuran di bawah kepimpinan TGNA.