21 December 2009

LAGI PROJEK BN RUNTUH DI TERANGGANU


Stesen bas Kuala Berang Terangganu yang menyembah bumi

Satu lagi projek 'cap ayam runtuh' di Terangganu. Tahun ini sahaja sudah beberapa bangunan 'satu lagi projek Barisan Nasional' menyembah bumi. Sebelum ini kita dihidangkan berita, dewan sekolah, stadium dan masjid runtuh hari ini rakyat Terangganu dikejutkan pula dengan berita Bangunan Perhentian Bas Kuala Berang runtuh. Bermakna tahun ini sahaja dah empat bangunan runtuh di Terangganu.

Dalam kejadian itu, tiga pekerja warga Bangladesh tercedera kerana terkena serpihan kaca yang pecah. Dalam kejadian itu kira-kira 15 pekerja sedang menyiapkan stesen bas berkenaan.

Menurut papan tanda di depan projek tersebut, bangunan ini adalah milik Majlis Daerah Hulu Terengganu. Ia berupa projek membina dan menyiapkan terminal pengangkutan awam.

Arkitek projek ini adalah SAM Arkitek Perunding, juruteranya adalah MNA Consultant Sdn Bhd, juruukur bahan adalah Contract Management Consultant dan kontraktornya adalah Gemilang Mega Sdn Bhd.

(Gambar: Papan tanda di depan bangunan ini)

Di atasnya jelas tertulis perkataan "Satu lagi projek kerajaan Barisan Nasional".

Ketika kejadian tidak ada sebarang ribut atau angin kencang melanda kawasan itu sungguhpun Pantai Timur sekarang sedang menghadapi banjir semula.

Sebelum ini, bumbung Sekolah Menengah Ajil, bumbung stadium Sultan Mizan dan bumbung masjid Kampung Puteh di Kemaman runtuh di negeri ini.

Selain itu, kolam renang yang pernah digunakan untuk Sukan Malaysia (Sukma) di Batu Burok dilaporkan bocor.


ZAMAN NAJIB BANYAK YANG HILANG


Zaman Dato Seri Najib Tun Razak menjadi Perdana Menteri banyak betul cerita tentang hilang. Altantuya hilang sebelum tubuhnya berkecai dijumpai. Rentetan dari tragedi itu didedahkan bom C4 di bawah prosedur dan keselamatan yang ketat hilang dari simpanan pasukan keselamatan. Selepas itu rekod imigresen Altantuya di Malayasia pun hilang. Kemudian diikuti P.Balasubramaniam penyiasat pensendirian hilang sebelum muncul kembali.

Malang bagi rakyat Malaysia kini Pulau Batu Putih hilang dari peta Malaysia.Bagi kira-kira 1.2 juta kakitangan awam setelah sekian lama tahun ini bonus yang diberi saban tahun 'hilang' digantikan dengan bantuan khas.

Dalam isu politik di Perak 3 bekas adun Pakatan Rakyat hilang, sebelum muncul dalam sidang media bersama Najib di Putrajaya. Terbaru, isterinya dilaporkan 'menghilangkan' duit sebanyak RM 600,000 semasa berada di Dubai melalui pengurup wang di Malaysia. Duit syarikat penerbangan Malaysia dikhabarkan hilang RM 8 bilion dalam bentuk kerugian, tertinggi dalam sejarah.Kini enjin jet pemintas F5E milik TUDM hilang. Mungkin lepas ni kita akan dengar enjin jet Sukhoi, enjin kereta formula 1Malaysia dan enjin kapal selam pulak yang hilang.

Adakah semua ini memberi petanda Najib dan Umno@BN akan hilang kuasa tak lama lagi?