15 October 2010

BELANJAWAN 2010 : BELANJAWAN RM (ROSMAH MANSOR) ?

Belanjawan 2010 disifatkan sebagai Belanjawan RM ( Rosmah Mansor ) siapa lagi kalau bukan lagi isteri PM yang dengan tak malu mengaku dirinya 'First Lady' Malaysia.

Paling ketara belum pernah dalam sejarah pembentangan Belanjawan di parlimen, isteri PM mendapat peruntukan khas RM 111 juta melalui program PERMATA yang dianunginya. Sekolah Agama Rakyat ( SAR ) di seluruh negara hanya mendapat RM 95 juta sahaja. Lepas ni pakat-pakat bising masalah sosial remaja dan muda-mudi di negara ini semakin kronik. Terbukti kerajaan 1 Malaysia bersikap sambil lewa dan tidak mengambil berat dalam pembinaan akhlak dan sahsiah golongan muda di negara ini.

Malah penghapusan cukai 300 barangan kegemaran pelancong seperti beg tangan ,minyak wangi, kasut....menunjukkan kerajaan 1Malaysia lebih mengutamakan budaya membeli belah di kalangan rakyat di negara ini dan lebih mengutamakan pelancong dari rakyat di negara ini.

"Pengurangan cukai untuk beg, penyembur rambut, minyak wangi... hadiah Krismas awal Najib untuk Rosmah? Tulis MP Serdang Teo Nie Ching dalam blognya.