07 December 2010

PANDAI BETUL KHIR TOYO TAWAR MENAWAR HARGA


Musim cuti sekolah, maka ramai yang melancong bersama keluarga. Ke utara, Selatan dan Pantai Timur atau mungkin ke luar negara. Setiap kali melancong biasanya diselitkan dengan aktiviti membeli belah membeli sesuatu sebagai tanda kenangan. Kepada mereka yang ingin membeli belah sila dapatkan petua daripada Khir Toyo.

Ternyata Khir Toyo seorang yang cukup pandai dalam bab tawar menawar. Bayangkanlah tanah harga RM 6.5 juta ditawarnya dapat RM 3.5 juta. Cukup-cukup hebat, mungkin ada ilmu yang patut kita belajar dengan Khir Toyo.
Jangan ikut macam pemimpin Umno lain, dah le beli dengan harga mahal komisyen je dah RM 600 juta macam beli kapal selam. Itu belum lagi harga pen dan skru driver yang melambung belipat kali ganda seperti yang sering didedahkan dalam penyelewengan yang dikesan oleh Jawatankuasa Laporan Audit Negara. Servis kereta perdana plat M 5 milik kerajaan Negeri Melaka sampai lebih RM 300 ribu, tetapi apa kesudahan ceritanya? Alah membeli menang memakai?Itu belum lagi kos repair rumah je sampai RM 65 juta, kalau tak silap rumah tu terletak di Putrajaya.

Lepas ni Khir Toyo tak perlu risau jika hilang elaun dan pencen wakil rakyat serta rumah dan tanahnya dirampas kerana dia boleh keliling Malaysia buat kursus atau ceramah tentang petua membeli dengan harga murah. Sekurang-kurangnya boleh ajar pemimpin Umno/BN daripada mengikis dan menghabiskan duit rakyat serta membazir tak tentu pasal!