03 March 2011

MERLIMAU : PENARI SEKSI SUDAH MARI!


Seolah-olah sudah menjadi tradisi dalam Umno/BN setiap kali kempen pilihanraya kecil untuk menghiburkan pengundi dengan penari seksi. Cuma kali ini mereka berlindung di bawah NGO 1Malaysia yang pentas utama berlatar belakang poster Perdana Menteri.

Di PRK Merlimau situasi sama berlaku apabila pengundi di Merlimau dihiburkan oleh persembahan menjolok mata. Apa yang dilakukan oleh BN di Merlimau sesuatu yang amat dikesali kerana menyuburkan budaya tidak sihat khususnya di kalangan remaja dan belia.

Boleh jadi Ketua Menteri Melaka, Dato Seri Muhd. Ali Rustam menghadapi kekurangan pelajar di sekolah kebanggaan Umno di Melaka , Sekolah Murid Mengandung ( Sekolah Harapan). Jadi menganjurkan hiburan dengan penari seksi merupakan langkah bijak Ali Rustam dalam usaha untuk menambah pelajar di sekolah berkenaan.

APA MAKNA DI SEBALIK GAMBAR INI?

Calon Pas Hj Yuhaizad Abdullah dan calon BN Roslan Ahmad bersama mengusung jenazah penduduk Merlimau yang meninggal dunia semalam

Kalau berkempen macam ni kan bagus. Tak payah nak ugut-ugut pengundi. Tak payah nak rasuah pengundi. Tak payah nak nak sebar gambar lucah. Tak Payah nak pecah cermin kereta. Tak payah kacau ceramah. Tak payah buat provokasi. Tak payah guna harta kerajaan yang cukai dibayar oleh rakyat. Pengundi hari ini makin bijak.