09 July 2009

MISTERI KEHILANGAN USTAZ NASHA DI MANEK URAI TERBONGKAR!

Macam-macam kita dengar apabila Timbalan Presiden Pas Ustaz Nasharudin Mat Isa tidak hadir semasa sesi penamaan calon di Manek Urai. Malah macam-macam spekulasi kenapa sehingga hari ini kelibat Ustaz Nasha tidak kelihatan di Manek Urai. Bagi Umno ini menunjukkan bahawa pergeseran masih berlaku dalam Pas khususnya di antara Tuan Guru Dato Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Ustaz Nasha.Bagi segelintir dalam Pas, ustaz Nasha mungkin 'malu mata' hendak turun berkempen di Manek Urai.

Namun hari ini segala-galanya terbongkar dan menjawab segala teka-teki 'kehilangan' ustaz Nasha apabila beliau selamat menjalani pembedahan kecil pagi tadi di Hospital Serdang dan dijangka keluar petang ini.

Maklumat terbaru Ustaz Nasha dan Tuan Guru Nik Aziz bakal berkongsi pentas dalam satu majlis ceramah yang bakal diadakan sebelum pembuangan undi di Manek Urai.

TAK PAYAHLAH NAK CABAR PAS KALAU AJAK BERDEBAT PUN TAKUT!


Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mencabar Pas dalam kempen pilihanraya Kecil Manek Urai agar membuktikan bahawa selama ini Umno tidak memperjuangkan Islam sejak negara mencapai kemerdekaan.

Tak payahlah nak cabar-cabar, Tuan Guru Dato Nik Abdul Aziz Nik Mat dah acap kali sebut, surat rasmi pun telah dihantar untuk ajak berdebat. Kalau cabaran berdebat dengan Tuan Guru pun tak berani tak payahlah bergegar-gegar untuk mencabar Pas untuk buktikan itu dan ini. Malah bukan kali pertama pemimpin Umno takut berdebat atau menolak undangan untuk bertemu secara terbuka dengan pimpinan Pas.

Pelbagai alasan digunakan, tak masuk akal, buang masa, strategi politik....dan macam-macam lagi. Siapa yang takut sebenarnya?