21 July 2009

APA TUJUAN ZAHID HAMIDI BERJUMPA EHUD BARAK DI PERANCHIS?


Masihkah kita ingat saudara seagama kita dalam tragedi yang berlaku pada hari Rabu 15 september 1982 di kem pelarian Kem Sabra dan Shatilla di Beirut, Lubnan? Beribu-ribu saudara seagama kita dibunuh tanpa belas kasihan oleh regim haram Zionis laknatullah.

Masihkah kita ingat apa yang berlaku pada awal tahun ini? Ribuan lagi umat Islam terdiri dari kanak-kanak, wanita serta orang tua kurang upaya yang menjadi mangsa dalam peristiwa berdarah dan menyayat hati seluruh umat Islam di seluruh dunia. Semuanya kerana kezaliman dan sikap kebinatangan tidak berhati perut regim haram Israel.

Maka seluruh dunia bangkit melancarkan demontrasi dan memboikot segala produk Yahudi. Di Malaysia tidak terkecuali malah pemimpin pembangkang dan kerajaan bersatu mengutuk kekejaman yang tidak berperikemanusiaan.

Tetapi, Datuk seri Zahid Hamidi Menteri Pertahanan seolah-olah melupakan itu semua apabila mengadakan pertemuan dan perbincangan selama 35 minit dengan Menteri Pertahanan Israel, Ehud Barak dalam pertunjukan Udara di Paris Jun lalu. Pertemuan ini menyentap dan merobek perasaan umat Islam seolah-olah satu bentuk pengiktirafan kepada regim haram Israel. Sedangkan Allah SWT sendiri mengutuk bangsa Yahudi ini seperti dalam Al Quran Surah Al Baqarah ayat 120.

Adakah Malaysia mula mengubah dasarnya terhadap Israel? Adakah ini satu usaha untuk perbincangan lebih serius pada masa akan datang? Sebagai Menteri Pertahanan, Zahid Hamidi perlu menjawab dan menjelaskan tentang motif pertemuan tersebut kepada seluruh rakyat di negara ini.

KES BIASA YANG DISIASAT SECARA LUAR BIASA


Ketua Persuruhjaya SPRM, Datuk Seri Hamdan Said meminta agar semua pihak berhenti dari menunding jari kepada badan itu.

Beliau meminta agar kes itu diserahkan kepada pihak polis untuk menyiasatnya.Menurutnya...

'Bukan kerja kami hendak sisat sampai buat (kematian) macam itu sekali, kes biasa sahaja'Katanya.

Kes biasa? Tetapi kenapa SPRM bertindak begitu luar biasa dalam kes ini? Menyerbu dan mengeladah bilik exco Selangor. Jika kes biasa kenapa perlu siasat dalam tempoh yang lama dari petang sehingga nak menjelang subuh? Adakah ada arahan istimewa atau memang kes ini biasa-biasa je?