05 July 2011

MUNGKIN LEPAS NI POLIS AKAN JUMPA BOM C4, PELANCAR ROKET UNTUK DIKAITKAN DENGAN BERSIH!

Mesej berita ini jelas, BERSIH adalah kumpulan pengganas, BERSIH adalah komunis, BERSIH nak menderhaka kepada DYMM Agong dan 1001 lagi tuduhan boleh dilakukan terhadap BERSIH.

Mudah je, semua ini mungkin dengan tujuan nak menghalalkan apa juga tindakan yang bakal diambil. Jika sebelum ini beratus-beratus orang telah digertak dan ditangkap mungkin tidak lama lagi tiba giliran pimpinan atasan BERSIH dan Pakatan Rakyat untuk ditangkap atau dikenakan tindakan yang lebih keras.

Mengapa pihak Bersih yang ditunding jari apabila ada rampasan seperti ini? Sesiapa sahaja boleh melakukan provokasi malah tidak mustahil jika dilakukan oleh pihak yang tidak senang serta cuba menggagalkan cita-cita BERSIH.Malah banyak stok baju BERSIH sekarang berada dalam simpanan pihak polis. Mengapa hanya barang rampasan sahaja yang ditemui dan tidak ada tangkapan yang dibuat? Penemuan barang rampasan di belakang pasaraya SOGO itu ibarat seorang pencuri yang selesai melakukan rompakan kemudian meninggalkan barang rompakannya beserta dengan IC dan alamat supaya senang ditangkap polis!

Saya yakin, berdasarkan perkembangan semasa di pihak pimpinan atasan Umno/BN dan yang sewaktu dengannya sebenarnya amat berharap BERSIH meneruskan demontrasi yang dirancang pada 9 Julai ini. Mereka berharap tidak ada 'kejutan' pembatatalan Himpunan Bersih yang akan diumumkan selepas mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Rakyat pada hari esok. Mereka amat berharap BERSIH meneruskan apa dirancang supaya tuduhan baru seperti militan, pengganas dan penderhaka kepada DYMM Agong akan menjadi siulan terbaru mereka.

Walau apa sekali pun keputusan pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat esok, saya harap semua ahli dan penyokong menggambil tindakan berhati-hati kerana di pihak Umno/BN sedang merancang OPERASI SAPU BERSIH!