11 May 2010

SAIFUL 'KANTOI' LAGITajuk muka depan Utusan Malaysia media yang terkenal dengan sikap pengampu dan penipu ialah " DILIWAT TANPA KERELAAN'. Merujuk kenyataan Saiful yang mengadu diliwat secara paksa dalam keterangan di mahkamah semalam.

Jika kenyataan itu diambil kira maka Dato Seri Anwar Ibrahim perlu disiasat dan didakwa mengikut peruntukan undang-undang bawah seksyen 377c. Iaitu melakukan secara paksa atau seperti jenayah rogol.

Sebaliknya DSAI kini didakwa di bawah peruntukan Seksyen 377b atas kesalahan mengadakan hubungan di luar tabii. Iaitu satu peruntukan melakukan liwat secara suka sama suka.

Jadi mana satu yang betul? Bila dilakukan secara paksa maka pendakwaraya perlu membuktikan wujud elemen paksaan seperti pergelutan atau tindakan mempertahankan diri. Di sini saya siarkan kembali gambar yang dirakam yang menunjukkan Saiful bertugas seperti biasa iaitu pada 27 Jun 2008 sebagai pembancuh kopi dalam satu mesyuarat sehari selepas dakwaan dia diliwat secara paksa!Apa yang lebih menarik walaupun mengadu diliwat secara paksa, Saiful memberitahu mahkamah semalam bahawa dia menyapu minyak pelincir di D _ _ _ _ R nya sebelum mendakwa DSAI meliwatnya.

Nampaknya satu persatu skrip dan adegan Liwat 2 ini mula terbongkar