30 November 2009

APABILA MAHATHIR KATA UMNO BUSUK SEHINGGA KE USUSNYA...


Tun Dr. Mahathir menyifatkan Umno kini kian parah dan digambarkan 'busuk hingga ke ususnya'. Apa benda yang ada dalam usus tu? Tak lain dan tak bukan ialah segala kotoran yang meloya dan menjijikan. Bila sebut benda busuk ini saya teringat kepada bekas guru saya Profesor Emeritus Datuk Shahnon Ahmad atau saya panggil Cikgu semasa di USM dulu. Dalam era Mahathir sebagai Perdana Menteri beliau menghasilkan sebuah buku berjudul 'SHit'. Ketika itu riuh rendah seluruh negara terutama di kalangan pemimpin Umno yang menuduh Shanon sebagai penulis yang tidak beretika dan menulis sesuatu yang dianggap jijik dan kotor. Maka pelbagai celaan dan tohmahan dilemparkan sehingga wujud desakan agar gelaran Sasterawan Negara ditarik balik. Bagi mereka yang pernah membaca novel berkenaan sedar 'shit' dan 'kepala shit' yang dimaksudkan oleh Shahnon adalah merujuk kepada pemimpin Umno ketika itu.

Kini setelah lebih 10 tahun novel Shit ditulis barulah Dr. Mahathir mengakui bahawa 'shit' memang wujud dalam Umno...Mereka menyertainya untuk kepentingan dan agenda peribadi. Cantas mencantas dan gila kuasa serta menindas dan menipu rakyat. Kalau tidak mana mungkin perasuah dan mereka terlibat dengan skandal boleh dilantik dan dimuliakan dalam Umno.

Hanya benda benda busuk yang menjijikkan sahaja yang sanggup dan mampu tinggal di dalam usus. Biasanya yang duduk dalam usus lambat laun akan keluar atau terkeluar dan tempatnya tak lain dan tak bukan dalam loji kumbahan yang perlu dirawat dan dikitar semula.

INUL DIBENARKAN GOYANG GERUDI KETIKA UMAT ISLAM NEGARA INI MENYAMBUT AIDIL ADHA

Aksi goyang gerudi Inul ketika umat Islam di Malaysia sedang menyambut Aidiladha

Akhirnya cita-cita Inul Daratista untuk membuat goyang gerudi di Malaysia tertunai ketika umat Islam di negara ini sedang menyambut Hari Raya Aidiladha dan menghayati peristiwa pengorbanan Nabi Ibrahim as.

Bertempat di KL Live, Life Centre, Jalan Sultan Ismail, semalam Inul mengoyangkan 360 darjah gerudinya yang memukau kira-kira 5,000 penonton. Persembahan itu diadakan secara percuma kononnya untuk pekerja Indonesia di negara ini.

Tiket percuma dan terhad kepada warga Indonesia bukan isunya. Isunya, ia diadakan di negara ini ketika umat Islam sedang menyambut Aidiladha. Persembahan Inul yang terkenal dengan imej aksi goyang gerudi dengan kelucahan melampau ternyata menghiris hati dan perasaan umat Islam di negara ini. Siapa yang membenarkan persembahan itu diadakan di negara ini? Adakah kerajaan 1Malaysia yang diterajui Umno yang mendakwa mereka parti Islam tidak mengetahui bahawa Majlis Ulama Indonesia sendiri telah memberi fatwa bahawa goyang gerudi adalah haram? Kenapa ulama Umno yang mengampu pemimpin mereka dalam isu doa Tuan Guru Nik Aziz senyap seolah-olah buta dan tuli dalam isu goyang gerudi ini? Adakah mereka sudah jumpa fatwa dan hujah yang menghalalkan dan mengharuskan goyang gerudi ini?

Adakah dengan membenarkan Inul membuat konsert di negara ini semalam merupakan salah satu syarat pengorbanan yang menjadi tuntutan dan ajaran Islam.?Jika itu syaratnya, maka dengan konsert ini semalam lengkaplah 'rukun' korban yang dilakukan oleh pemimpin Umno untuk tahun ini.