03 June 2011

UMNO MELAKA TERDESAK GUNA MIMBAR JUMAAT RAIH UNDI!

Hari ini seluruh masjid di negeri Melaka diperalatakan dan diarahkan membaca khutbah yang disediakan oleh Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) tentang 'kewajipan mentaati pemimpin". Semua sedia maklum MAIM dipengerusikan oleh Ketua Menteri Melaka, Dato Muhd. Ali Rustam merangkap Pegerusi Umno/ BN Melaka.

Tindakan terdesak ini menggambarkan piliharaya umum semakin hampir dan Ali Rustam semakin terdesak untuk menghadapi pilihanraya ke 13. Ini menjadi bukti Umno semenangnya hanya memperalatkan masjid untuk kepentingan politik semata-mata dan tidak berminat untuk melaksanakan dasar Islam yangs sebenar.

Cuma dalam khutbah Jumaat tadi tidak disebut nama pemimpin yang perlu ditaati yang dikatakan wajib taat kepada pemerintah yang melaksanakan ajaran Islam sebenar. Adakah pemimpin itu Ali Rustam atau Rahim Tamby Chik? Adakah ini contoh pemerintah yang perlu ditaati? Semua sedia maklum bahawa Ali Rustam merupakan seorang pemimpin yang suci bersih bebas dari rasuah sama ada sebagai pemimpin Umno atau pemimpin kerajaan negeri Melaka.

Manakala Rahim Tamby Chik, memang terkenal kesuciannya dari dulu lagi daripada segala noda dan dosa. Tidak lama dahulu meletakkan jawatan sebagai Ketua Menteri Melaka khabarnya untuk beruzlah daripada terpedaya dari daki-daki dunia. Sentiasa menundukkan pandangan apabila melihat perempuan cantik lebih-lebih lagi perempuan bawah umur. Hobinya kini ialah menonton dan menerbitkan rancangan berbentuk agama dalam visi hitam putih! Jadi kesimpulannya rakyat Melaka kena taat dan menyokong kepada pemimpin seperti ini yang menjunjung Islam sebagai panduan hidup!