03 May 2011

ADA WAKIL RAKYAT MELAKA MENINGGAL DUNIA?


Biasanya kalau bendera BN naik banyak macam ni biasanya nak pilihanraya kecil. Berlaku pilihanraya kecil boleh disebabkan beberapa perkara. Perintah Mahkamah atau wakil rakyat meninggal dunia.

Mungkinkah wakil rakyat di Melaka meninggal dunia. Tetapi tak ada pulak keluar TV dan surat khabar. Jika Pakatan Rakyat yang pacak bendera kat tempat awam seperti itu, sudah pasti Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah dah cabut awal-awal lagi kecuali masa pilihanraya. Maka jika tak ada pilihanraya kenapa BN pacak bendera? Adakah wakil rakyat di Melaka dah dapat alamat pilihanraya umum?

VIDEO ANWAR BOLEH BUAT, APALAH SANGAT DENGAN GAMBAR OSAMA


Seluruh dunia dimaklumkan bahawa tentera khas Amerika telah berjaya membunuh Osama Ben Laden dalam satu operasi awal pagi kelmarin berhampiran Islamabad. Maka buruan dan dendam Amerika kepada bayang-bayang Osama ben Laden sudah berakhir. Maka hilanglah segala trauma dan fobia ketakutan kepada Osama Ben Laden. Ajal maut Allah yang tentukan, cepat atau lambat setiap bernyawa pasti akan mati. Pengumuman kematian Osama Ben Laden oleh Barrack Obama tidak sedikit mengejutkan saya. Tetapi timbul pelbagai persoalan dengan beberapa dakwaan dan kenyataan Barrack Obama. Beliau berkata, mayat Osama terpaksa dikebumikan di dalam laut kerana tidak ada sesiapa pun yang hendak menuntut jenazah Osama. Maka, kononnya berpegang kepada tradisi Islam mayat perlu dikebumikan segera, tetapi kenapa di tengah lautan? Benarkah tidak ada sesiapa yang nak tuntut mayat Osama atau Obama hendak sembunyikan sesuatu? Maka begitu pantas mayat Osama hendak dikebumikan?

Dalam satu kenyataan lain DNA Osama telah mengesahkan bahawa DNA Obama sepadan antara mayat selepas serangan dengan DNA simpanan Amerika. Persoalannya, dari mana Obama dapat DNA Osama? Adakah semasa Osama ditahan dalam penjara maka kesan DNA Osama terlekat pada tuala, berus gigi dan air mineral?

Apa yang pasti, saham Obama meningkat melambung berkali ganda dengan dakwaan kejayaan membunuh Osama. Mana-mana calon yang berhasrat melawan Barrack Obama dalam pilihanraya Presiden Amerika akan datang berhadapan laluan sukar. Tak mustahil boleh hilang wang deposit!

Bagi saya dalam dunia sekarang macam-macam boleh berlaku, kalau video lucah hitam putih Dato Seri Anwar boleh dibuat, apalah sangat dengan gambar superimpose Osama Ben Laden yang didakwa terbunuh. Tetapi jika itulah hakikat kematian Osama Ben Laden maka kita doakan moga Allah mengampunkan segala dosa-dosanya dan ditempatkan di kalangan roh mereka yang mendapat rahmat dari-Nya.