11 February 2009

UMNO TERUS 'MEMPERKUDAKAN' POLIS:KALI INI PERMIT CERAMAH DIBEKUKAN

Umno sekali lagi bertindak bacul kali ini dengan menggunakan polis untuk membekukan permit ceramah umum di seluruh Perak selama dua minggu. Alasan yang diberikan agar suasana 'panas' yang dicipta oleh Umno reda. Arahan itu dikeluarkan oleh KPN Tan sri Musa Hassan kepada ketua polis Perak.

Nampaknya Umno semakin takut dan bimbang dengan perkembangan yang berlaku iaitu kebangkitan luar biasa rakyat Perak membantah rampasan kuasa kerajaan pakatan Rakyat.

Apa yang mereka takutkan? Bimbang rakyat dapat maklumat sebenar? Bangkai gajah nak tutup dengan daun pisang? Apakah mereka bimbang satu persatu pembohongan mereka terdedah?

Pemimpin Umno kena ingat rakyat mendapat maklumat di hujung jari. Kalau nak sekat maklumat senang saja, saya cadangkan Umno tutup semua akses internet, haramkan astro, tamatkan semua talian mudah alih dan hanya benarkan rakyat menonton TV1, TV2 dan TV 3 sahaja! Selain itu haramkan Harakah, Suara Keadilan, Siasah dan semua media yang tidak bersetuju dengan dasar kerajaan Umno@BN yang membingungkan.

Sejarah tamadun manusia moden telah membuktikan sekatan kerajaan yang melampau kepada rakyat merupakan isyarat yang cukup jelas kerajaan tersebut bakal ditumbangkan.

AYUH TINGKATKAN 'PEPERANGAN' DI ALAM 'CYBER'.

Umno semakin mencabuli hak demokrasi! sudahlah kerajaan Perak dirampas secara tak bermaruah. Hak rakyat berhimpun disekat! Penyokong Umno berhimpun di seluruh negara tak apa pulak? Terkini kebebasan akhbar turut disekat. Sehari dua ini akhbar Harakah dan Keadilan menjadi mangsa kerakusan pemimpin Umno yang berlindung atas nama Undang-undang dan penguatkuasaan KDN.

Apakah kerajaan BN masih mendabik dada mengatakan mereka menjunjung demokrasi? Mana nak letak muka apabila Malaysia disiasat oleh PBB kerana melanggar hak asasi manusia dalam undang-undang ISA?

Tak mengapa nak rampas, rampaslah selagi mereka berkuasa. Tetapi ingat!hak menulis, memberi pandangan, hak bersuara mereka tidak akan mampu disekat.

Yakinlah, dengan sekatan terbaru ini akan melahirkan lebih ramai bloggers yang simpati dan pro pada Pakatan Rakyat! Apakah mereka fikir dengan merampas akhbar Harakah dan Keadilan akan melariskan 'akhbar Umno' seperti Utusan Meloya dan Berita Hairan! Pemimpin Umno kena muhasabah kenapa dalam 'suasana panas' politik negara 'akhbar Umno' makin berlambak-lambak tidak laku?

Kepada semua bloggers yang simpati dan pro pada Pakatan Rakyat dan cintakan keadilan ayuh mari kita tingkatkan usaha untuk menyampaikan mesej pada rakyat. Kepada pemimpin Pakatan Rakyat yang ada blog tetapi jarang atau lambat update, rajin-rajinlah update. Rakyat di luar sana cukup dahagakan maklumat dari anda semua. Siapalah kami berbanding maklumat dan input yang datang dari pimpinan sendiri. Maklumat anda pasti lebih 'umphh' berbanding apa yang dicatatkan oleh blogger yang biasa-biasa macam saya ni.