28 February 2010

UMNO PARTI KITAR SEMULA


Saya yakin penyertaan Mohd. Fairus Khairudin bekas Adun Penanti yang bermasalah ke dalam Umno tidak menyebabkan gelombang jauh sekali tsunami kepada Pakatan Rakyat. Malah langkah beliau menyertai Umno adalah dialu-alukan untuk menambah koleksi pemimpin bermasalah di dalam Umno. Bila ramai yang bermasalah di dalam Umno maka lebih mudah Umno ditamatkan riwayatnya.

Umno hanya layak bagi mereka yang bermasalah, hipokrit dalam perjuangan dan mengharapkan ganjaran dan habuan dunia. Usahlah berlindung atas alasan kononnya membela agama dan bangsa untuk 'menghalalakan' tindakan menyertai Umno kerana sejarah telah membuktikan selama Umno berkuasa orang Melayu makin terpinggir dan Islam terus dihina dan dipersenda.

Fikir dan lihatlah siapa yang menyertai Umno daripada Pakatan Rakyat sebelum ini semuanya diselubungi rekod buruk dan pelbagai masaalah. Saya yakin ada beberapa orang lagi yang bakal menyusul untuk 'memperjuangkan agama dan bangsa di dalam Umno'.

Bagi saya biarkan mereka, pengundi dan rakyat lebih arif siapa mereka. Apa yang pasti Umno kini menjadi parti kitar semula. Bagi saya slogan 'Fikir dulu sebelum buang' kena ditukar kepada ' jangan fikir-fikir buang aje'...